برای {phrase} ({results_count} از {results_count_total}) مورد پیدا شد
نمایش {results_count} نتیجه از {results_count_total}
این کتاب، زندگی داستانی امام محمدباقر(علیه السلام) با عنوان «باید دریایی باشد» است.
«باید دریایی باشد» با بیست داستان کوتاه به قلم محمود پوروهاب بر اساس روایات مستند به صورت پیوسته زندگانی آن امام همام را معرفی مینماید.
انتشارات کتاب جمکران، مطالعه این مجموعه داستان ارزشمند را به نوجوانان ، والدین، مبلغان و مربیان تربیتی توصیه مینماید.
خانم #اعظم_بروجردی نویسنده #پهلوانان_نمیمیرند بار دیگر فضای جذاب زندگی پهلوانی را دستمایه قرار داد تا رمانی خلق کند از تقابل مردانگی با ناجوانمردی. این فضا به قدری جذاب و پرکشش است که می تواند بستر رمان های متعددی با موضوعات مختلف باشد. از این رو، اعظم بروجردی با استفاده از چنین فضایی، جامعه ای تمثیلی خلق کرده است که شخصیت هایش هر کدام یک ما به ازای خارجی دارد و آنقدر خوب به آن ها پرداخته شده که خواننده برای شناسایی و برقراری ارتباط با آنها دچار مشکل نخواهد شد. شخصیت ها هر کدام در جای خود نشسته اند و به منظور اینکه گوشه ای از یک حادثه بزرگ تاریخی را به اجرا در آورند وارد داستان می شوند و نقش خود را ایفا می کنند.
متاسفانه دیده شده افراد زیادی علی رغم کسب مدارج بالای علمی هنوز در خواندن قرآن دچار مشکل می باشند، و یکی از دلایل این امر سیستم آموزشی موجود در راستای آموزش قرآن می باشد.
از آنجایی که بهترین سن جهت فراگیری آموزش قرآن در سنین خردسالی می باشد و به دلیل اشتیاق روزافزون خانواده ها جهت آشنایی و یادگیری فرزندان دلبندشان با معارف قرآن، کتاب حاضر در این راستا گردآوری شده است.
این مجلد حرکات (صداهای کشیده) در بحث قرآنی را آموزش می دهد.
کتاب ۹ جلدی «العبقری الحسان فی احوال مولانا صاحب الزمان» تألیف آیتالله شیخ علیاکبر نهاوندی از مشهورترین کتابهای نوشتهشده درباره احوالات و شئون حضرت صاحب الزمان، مهدی موعود(عجلاللهتعالیفرجه) است. این مجموعه سترگ از آن جهت که به قلم یکی از علمای صاحب نام جمعآوری و تدوین شده است، در نوع خود کمنظیر و شاید بینظیر محسوب شود.
در این کتاب به ترتیب مباحث مربوط به آیات قرآن و سایر کتب آسمانی و نیز احادیث نبوی و اخبار واردشده از ائمه بزرگوار در بشارت ظهور حضرت، مباحث علمای اهل سنت که قائل به تولد و حیات آن بزرگوار هستند، تعیین شخصیت و سایر خصوصیات حضرت، مفصلترین اطلاعات از کسانی که بهواسطه یا مستقیم به محضر ایشان شرفیاب شدهاند و مدح انتظار فرج و علایم ظهور و میراث انبیا بین شده است.
مولف در «دخیل عشق»، داستانش را با سرگذشت جانبازی به نام رضا پیش می برد که پاها و یک دست خود را در جبهه از دست داده است. جانباز شدن رضا باعث اختلاف بین پدر و مادر او می شود. پدر آن ها را ترک می کند و بعد از گذشت ده سال از پایان جنگ رضا به دلیل فوت مادر به آسایشگاه منتقل می شود. داستان از یک آسایشگاه جانبازان جنگی آغاز می شود و خواننده وارد حال و هوای رزمندگان و عوالمی که آنها این روزها در آن سیر می کنند می شود.
مجموعه کتاب داستانی «مژده گل» در بردارنده داستانهای کوتاهی از چهارده معصوم(علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم محمود پور وهاب و مجید ملا محمدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام حسن(علیهالسلام) در غالب داستان آشنا می سازد.
مجموعه کتاب داستانی «مژده گل» در بردارنده داستانهای کوتاهی از چهارده معصوم(علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم محمود پور وهاب و مجید ملا محمدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) در غالب داستان آشنا می سازد.
فراموش نکنیم که بالاترین تکلیف پدر و مادر، تربیت فرزندان صالح است و حساسیت آموزه ها درباره فرزندان (حتی در اوان تولد آن ها) آن قدر زیاد است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: در بدو تولد نوزاد، نغمه ی توحید با گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد زمزمه شود.
و نیز در روایتی دیگر فرمودند: العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر؛ آموزه هایی که در کودکی به فرزندانتان می دهید، مانند کنده کاری و حکاکی در سنگ، ماندگار است.
کتاب شصت پرسش اعتقادی به سوالات اساسی کودکان در زمینه مسائل اعتقادی پاسخ میگوید؛ سوالاتی که نویسنده با بیانی ساده و کودکانه پاسخ داده است، بارها و بارها از سوی این نسل، در تمام دورههای زمانی مطرح شده و پیشرفتهای تکنولوژی هم تاثیری در تغییر شکل آن نداشته است. هر کودکی در دورههای مختلف سنی، این قبیل سوالات را از پدر و مادر خود میپرسد و به تعبیری، ناخواسته آنها را درگیر چگونه پاسخ دادن به این سوالات میکند. مهمترین ویژگی که در این کتاب به چشم میآید، مختصر و مفید بودن پاسخها و همچنین، سطح بندی مطالب برای مخطبهای مختلف است.
امروزه پیامک و ارسال پیامک به یک موضوع روزمره مردم خصوصاً نوجوانان و جوانان در تمامى مقاطع سنّى به خصوص در مناسبتهاى اسلامى شده است. آنچه در پیش رو دارید، دربردارنده ۳۱۳ پیام و حدیث اخلاقى از فرمایشات و کلمات قصار امیرالمؤمنین علی علیه السلام در نهج البلاغه پیرامون مسائل مهم اخلاقى مى باشد.
برای اینکه شناخت درستی از امام حسین (علیه السلام) و ماجرای کربلا داشته باشیم باید دوسوی ماجرا را با هم دید.
یک طرف لشکر ارباب دو عالمغ ابی عبدالله، و طرف دیگر لشکر عمر بن سعد.
عاشورا شناسی بدون شناخت دشمنان ابی عبدالله راه به جایی نمی برد.
بالاخره یک سوی ماجرا را کسانی تشکیل می دادند که برای نزدیک شدن به حق تعالی در ریختن خون حسین (ع) و غارت خاندانش از هم سبقت می گرفتند!
اثر حاضر به قلم محمدعلی جابری در ۱۱ بخش، ۱۱ ویژگی دشمنان امام حسین را به خوبی بررسی و تحلیل کرده است.
«شب چهلم» مجموعهی از ملاقاتهای نورانی مردم با امامِ حاضرشان را روایت میکند. شب چهلم ما را پای حرف آدمهایی مینشاند که امامشان را دیدهاند و میگویند:«او نزدیک ماست، کنار ماست، میان شهرها رفتوآمد دارد، در مجالس شیعیان حضور دارد، از بیچارگان دستگیری میکند، با حقپویان سخن می گوید، همینقدر نزدیک و آشنا…»
متاسفانه دیده شده افراد زیادی علی رغم کسب مدارج بالای علمی هنوز در خواندن قرآن دچار مشکل می باشند، و یکی از دلایل این امر سیستم آموزشی موجود در راستای آموزش قرآن می باشد.
از آنجایی که بهترین سن جهت فراگیری آموزش قرآن در سنین خردسالی می باشد و به دلیل اشتیاق روزافزون خانواده ها جهت آشنایی و یادگیری فرزندان دلبندشان با معارف قرآن، کتاب حاضر در این راستا گردآوری شده است.
این مجلد حرکات (صداهای کوتاه) در بحث قرآنی را آموزش می دهد.
از میان کتابهایی که به موضوع منجی بشر و مهدویت با نگاهی تحلیلی و ریشهای پرداختهاند میتوان کتاب «جان جهان» را از بدیعترین و جامعترینها دانست. جان جهان به قلم «مهدی طیّب» سامان یافته است. این کتاب از موضوعی اساسی و ریشهای (منجیباوری) شروع میکند و طبق روالی منطقی و استدلالی به موضوع امام زمان و غیبت و ظهور ایشان نگاهی میاندازد.
پدر پسر روحالله نوشته “ابراهیم حسنبیگی” است.
این کتاب روایت داستانی بلندی از انقلاب و خصوصیات اخلاقی حضرت امام خمینی(ره) است که در قالب چند نامه برای نوجوانان و جوانان به نگارش درآمده است.
شخصیت اصلی این رمان که به سبک رمانهای نامه نگارانه نوشته شده، جوانی به نام محسن است که در حال تحصیل در فرانسه با یکی از اهالی نوفلوشاتو آشنا میشود و در این میان سوالاتی در مورد شخصیت امام خمینی(ره) برای او ایجاد میشود و مادر محسن در چند نامه به سوالات او جواب میدهد و از فعالیتهای انقلابی خودش و همسرش برای محسن میگوید.
مسافران طریق حق برای آشنایی با لوازم و موانع مسیر سلوک باید از مرشدان و اولیای الهی که این سفر روحانی را طی کرده اند و با مسیر آشنا هستند مدد جویند.
یکی از عارفان معاصر و مرشدان طریق الی الله که همواره در طول زندگی خود با رفتار و گفتار خود سعی در گشودن گره های سلوک و حل مشکلات سالکان مسیر حق را داشته، حضرت امام خمینی بوده است.
کتاب حاضر مجموعه ای است که از آثار امام خمینی گردآوری شده است.
هدف از تدوین این مجموعه، ارائه کتابی مختصر و معتبر در مورد مقدمات سیر و سلوک و اصلاح نفس بوده است.
بازنویسی و روان نویسی کتاب «سیاحت غرب» با تصویرسازیهای حرفهای امیر گلمحمدی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شد. آقانجفی کتاب را به عنوان گزارشهای برزخی خود معرفی کرده و آن را از زبان اول شخص روایت کردهاست. نثر سیاحت غرب متعلق به اوایل سده چهاردهم هجری شمسی بوده و در آن از عبارات عربی و دینی فراوانی استفاده شدهاست. در متن کتاب آیات و احادیث ترجمه نشده بود. در نسخه مصور جدید، عبارت های سنگین و نامأنوس کتاب بازنویسی شده است و معنای آیات و روایات با زبانی روان بازنویسی شدهاند.
موضوع غایب شدن ولی خدا از دسترس مردم، در طول تاریخ سنت الهی بوده است. و خداوند زمانی مردم را به غیبت پیامبر دورانشان امتحان میکرد تا هم سطح دینداری آنان مشخص شود و یا آزمایش شوند و یا حکمت دیگری داشته است. برای آشنا شدن کودکان با موضوع غیبت حضرت حجت(عج) یکی از روشها مقایسه داستان پیامبران با زندگی حضرت از دریچه وجود مفهوم غیبت در زندگی آنها است. در این مجموعه داستان غیبت ۸ پیامبر از پیامبران الهی که به نوعی در مسیر رسالتشان غیبت وجود داشته است به صورت داستانی بیان شده است. داستان غیبت حضرت ادریس(ع)، حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت یوسف(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت صالح(ع) حضرت یونس(ع) و حضرت عیسی(ع) در این مجموعه روایت شده است.
بازنویسی و روان نویسی کتاب «سیاحت غرب» با تصویرسازیهای حرفهای منتشر شد. آقانجفی کتاب را به عنوان گزارشهای برزخی خود معرفی کرده و آن را از زبان اول شخص روایت کردهاست. نثر سیاحت غرب متعلق به اوایل سده چهاردهم هجری شمسی بوده و در آن از عبارات عربی و دینی فراوانی استفاده شدهاست. در متن کتاب آیات و احادیث ترجمه نشده بود. در نسخه مصور جدید، عبارت های سنگین و نامأنوس کتاب بازنویسی شده است و معنای آیات و روایات با زبانی روان بازنویسی شدهاند.
ادبیات داستانی قرآن با سایر ادبیات داستانی ، تفاوت اساسی و عمده دارد. زیرا قصههای قرآن و انبیا جنبه حقیقی دارند. افزون بر آن ، حامل پیامها و درسهای سازنده و عبرتهای آموزنده میباشند.
بیان شیوا و شیرین معارف الهی و دستورات زندگی در قالب قصهها و عبرت گرفتن از سرگذشتها و زندگی گذشتگان و به طور کلی به خدمت گرفتن هنر و قالب داستانی برای مطرح کردن و عرضه نمودن مضامین عالی انسانی، در نوع خود کم نظیر است.
تاریخ شاهد ظهور داستان سرایان و قصهگویان بزرگی بوده که سالیان سال ، رنج و مشقت این رشته از هنر و ادبیات را تحمل نمودهاند که رفته رفته به بایگانی تاریخ سپرده شدهاند و از طراوت و حلاوت آثاری که خلق کردهاند ، خبری نیست. اما از زمان نزول قرآن مجید این تحفهی خداوندی تا کنون و تا قیام قیامت قصه های قرآن و انبیا حرف اول را میزنند.
بزرگان زیادی پیرامون قصه های قرآن و انبیاء، کتابهای متعددی نوشتهاند و خوشبختانه هرکدام موفق و جذاب هستند و هیچگاه کهنه نشده و از جذابیت آنها کاسته نشده است، چرا که این ادبیات با سرشت و فطرت انسان سنخیت کامل داشته و خالق عظیم انسانها، از این راز و رمزها اطلاع کامل دارد.
از دیرباز، باورهای آخرالزمانی مورد سوء استفاده اشخاص منحرف بوده و برای رسیدن به اهداف و اغراض مسموم خود، احساسات دینی مردم را بازیچه خود قرار دادهاند. یکی از این باورها، اعتقاد به مهدویت است که از صدر اسلام تا کنون مدعیان بیشماری داشته و از این رهگذر، دکان دارانی مسلمانان را فریب داده و به سوی خود دعوت کرده اند.
کتاب دکانهای کاغذی با موضوع جریان شناسی مدعیان دروغین مهدویت از سده نخست اسلام تا عصر حاضر تدوین شده است تا بتواند گامی در مسیر روشنگری و تحلیل لایههای پنهان سردمداران جریانهای مدعی مهدویت بردارد.
استاد میرباقری در این کتاب ارزشمند، مباحث بسیار عمیق معرفتی را به زبانی گویا و مستند به آیات و روایات بیان کرده اند؛ مباحثی نظیر:
چیستی معرفت امام و راه دستیابی به آن
حقیقت، معنا و آثار صلوات
معنای شیعه و درجات آن
رابطه ایمان و تشیع با اعمال و مناسک
سیر انسان در عوامل قبل از دنیا
طریق سلوک مؤمن با زیارت امام
نقش عوالم گذشته مؤمن در همراهی آینده اش با امام
نقش امام در مدیریت و چگونگی روابط اجتماعی مؤمنین
تولی و تبری، منشأ مرزبندی جامه مؤمنین با کفار
شکل گیری اخلاق حمیده بر اساس توحید و ولایت
صفات رذیله امتداد جنود جهل در وجود انسان
اتمام نعمت و گشایش درب ولایت در عید غدیر
گفتمان جهانی مهدویت، اندیشه فرجامشناسانهای اسلامی با رویکرد گفتمانی است که به تبیین فرایند تحولات آینده بر پایه اصول، اهداف و کارکردهای نظریه قرآنی مهدویت میپردازد و با فراخواندن انسان معاصر به ارزشهای متعالی و تمدّنساز دین، رویکرد فراگیر به گفتمان مهدویت را ضامن سعادت و نجات بشر و نویدبخش ظهور منجی موعود (عج) برای تحقق جامعه آرمانی میداند.
این کتاب در سه بخش به بررسی این موضوع پرداخته است. در بخش نخست کتاب به تبیین اصطلاحات معطوف به آینده و تشابهات و تفاوتهای آن پرداخته شده است، در بخش دوم با نگاه مقایسهای به بررسی آینده بشر از در تئوریهای فرجامشناسانه مکاتب بشری و آیندهنگری اسلامی مبتنی بر اندیشه مهدویت پر داخته شده است و در بخش سوم مبانی، ویژگیها و کارکردهای گفتمان جهانی مهدویت، مورد توجه قرار گرفته است.
«و توی دروازه» رمان نوجوان و درباره برشی از دفاع مقدس با زبان طنز به قلم «عباس سعیدی» است. هر چقدر نام «و توی دروازه» برای یک رمان غیرمنتظره است، آنچه در متنش میخوانید غیرمنتظرهتر و شگفتآورتر است. داستانی صمیمی و خواندنی از ماجراهای پسری عزیزدردانه که به جبهه میرود و نه تنها شیطنت نمیکند که فرصت شیطنت هم پیدا نمیکند. از همان لحظههای اول ورود شخصیت اول به جبهه، جنگ روی اصلی خود را نشان میدهد. جنگی نابرابر بین اهالی یک روستا با سربازان تا بن دندان مسلح بعثی. و توی دروازه پر از هیجان و تلخی و گلوله و تعقیب و گریز است. ترکیب تلخی صحنههای دردناک جنگ با روایت شیرین تجربهای جدید از داستانهای دفاع مقدس را پیش رویتان قرار میدهد. هر چقدر آنچه در داستان رخ میدهد تلخ و تحملناپذیر است نثر و لحن داستان شیرین و خوش و خواندنی است. و توی دروازه همانقدر که مناسب نوجوانانی است که فکر میکنند جنگ شوخی بوده، مناسب کسانی است که دوست دارند داستان طنز و خوشمزه بخوانند.
داستان این رمان درباره طوبی دختری نوجوان است که در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ پدرش را از دست می دهد و در روزگار یتیمی به ازدواج تاجری عراقی در می آید و در بصره همسایه هوویی زبان نفهم می شود. اوضاع زندگی بر وفق مراد نیست اما طوبا تصمیم می گیرد به جای فرار بماند و فرزندانی تربیت کند که افتخار همسرش عبدالله باشند. سال هایی توام با شادی و مرارت برای طوبا سپری می شود تا اینکه ارتش بعثی صدام به ایران حمله می کند. پسران طوبا باید به ارتش ملحق شوند اما طوبا جنگیدن با خمینی را برای فرزندانش حرام می کند و …
شخصیت طوبی داستان زندگی خود را در مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا برای نوه هایش تعریف می کند. متن داستان این کتاب ۴۰ گام دارد و در هر گام با دستمایه قرار دادن داستان زمان حال طوبا و پیاده روی او به سمت کربلا با رجوع به گذشته، نوجوانی، جوانی و میان سالی او که در بر دارنده حال و هوای بخش هایی از تاریخ معاصر دو سرزمین ایران و عراق است روایت می شود. این داستان برگرفته از واقعیت است.
وحید یامینپور در اثر پیش رو به سراغ روایت داستانی زندگی و زمانه شیخ اعظم، شیخ مرتضی انصاری رفته است.
دستورالعمل امام صادق(علیهالسلام) به آرزومندان سیر و سلوک الیالله
روایت عنوان بصری درباره سفارش امام جعفر صادق ـ (علیهالسلام) ـ به علاقه مندان سیر و سلوک إلی الله، دستوری بسیار کارساز و اساسی است. در راستای گذشتن از نفس امّاره و خواهش های مادی و طبعی و شهوی و غضبی که غالباً از کینه و حرص و شهوت و غضب و زیاده روی در تلذّذات بر می خیزند. مرحوم قاضی، استاد روحانی علامه طباطبائی و عده ای دیگر از بزرگان دستور می دادند به شاگردان و مریدان سیر و سلوک إلَی الله تا روایت عنوان بصری را بنویسند و بدان عمل کنند و علاوه بر این می فرموده اند باید آن را در جیب خود داشته باشند و هفته ای یکی ـ دو بار آن را مطالعه کنند. این روایت بسیار مهم است و حاوی مطالبی بس نورانی و جامع در بیان مقام عبودیت و تسلیم و رضا، و کیفیت معاشرت و کیفیت و مقدار غذا و کیفیت تحصیل علم، و کیفیت حِلم و مقدار شکیبایی و بردباری و تحمل شدائد در برابر گفتار هرزه گویان است.
برده کردن انسان های آزاد، قدمتی به طول تاریخ زندگی بشر دارد، اما در دوران معاصر، سرمایه داریِ خونآشامیکه در غرب شکل گرفت، ابعاد بسیار گسترده ای به این اتفاق زشت داد و به واسطه برده سازی رنگین پوستان، همه دنیا را به صورت غیر مستقیم برده و وابسته خودشان کردند. صنعت نیاز به مصرف داشت و برده های سیاه، عمر و زندگی خود را وقف تولید محصولاتی کردند که پرمصرف بودند: شکر، قهوه، پنبه، چای، برنج، توتون و تنباکو. از روزی که دریانوردان اشغالگر پرتغالی و اسپانیایی، اولین مستعمره های خود را در قاره جدید بنا میکردند، همه چیز برای بومیها تلخ شد و این تلخی، با استثمار و نابود کردن نسل های زیادی از مردم آفریقا ادامه پیدا کرد.
داستان بلند حاضر بر مبنای یکی از وقایعی که در کتاب نجم الثاقب ثبت شده است، با موضوع ملاقات یکی از بنده های خوب خدا با حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه) و عنایت و توجه ویژه حضرت به شیعیانشان به رشته تحریر درآمده است.
از منابع مورد استناد محمودی در تدوین این اثر می توان به عنایات امام مهدی آیت الله سیستانی، نجم الثاقب طبرسی نوری، کمال الدین و عنایات حضرت مهدی به علما از ناصر دولت آبادی اشاره کرد. در این کتاب هفت تشرف تاحدودی بازنویسی شده است که عبارتند از:
۱- شیخ حسن که در توبه ای جدی موفق به دیدار می شود.
۲- (هانیه) شیعه شدن یک سنی بواسطه فریاد رسی امام زمان علیه السلام به نقل از آیت الله تبریزی.
۳ -آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی ،امام عصر علیه السلام را به بحرالعلوم یمنی (زیدی مذهب ) نشان می دهد.
۴- یاقوت جوانی سنی مذهب که با گم شدن در بیابان و فریادرسی حضرت شیعه شده است.
۵- حسن جوانی که از لهو و لعب دست کشیده و بر اثر اشتیاق زیاد با حضرت دیدار داشته است.
۶- سعید نوجوانی سنی بود که بر اثر تضرع مادرش به حضرت در مسجد جمکران شفا یافته و شیعه شده است.
۷- ماجرای فردی بنام سید باقر که بدنبال انجام بهترین کار برای دیدار با حضرت بوده است.
داستان با نامزدی سیامک و سپیده آغاز میشود که سیامک فرزند دکتر خسروی در شرکت تولید مواد غذایی طیور فعالیت میکند و سپیده دانشجوست. ماجرایی باعث می شود که سیامک از شرکت استعفا دهد و هم زمان نسبت به این که دکتر خسروی پدر اوست، دچار شک و تردید شود.
در این شرایط ترجیح میدهد زندگی سپیده را به سرنوشت خود گره نزند و تلاش میکند نامزدی و ازدواج با سپیده را بههم بزند، امّا سپیده که عاشق سیامک است، وقتی متوجه موضوع میشود، با سیامک همراهی میکند تا به راز زندگی او پی ببرد.
در همین مرحله شواهدی به دست میآید که پای مهدی زینالدین را به داستان باز میکند و سیامک و سپیده به تصور این که ممکن است با پیدا کردن زین الدین، پدر خود را نیز پیدا کند، راهی قم میشود و به کتابفروشی پدر زینالدین میروند و وارد خانواده میشوند.
خانواده زینالدین به پرسشهای آنها جواب میدهند و با زندگی مهدی و برادرش بیشتر آشنا میشویم و کمکم با دوستان دوران دبیرستان آنان آشنا میشویم تا این که سیامک در تحقیقات متوجه میشود مادرش نیز زن دیگری است…
متاسفانه دیده شده افراد زیادی علی رغم کسب مدارج بالای علمی هنوز در خواندن قرآن دچار مشکل می باشند، و یکی از دلایل این امر سیستم آموزشی موجود در راستای آموزش قرآن می باشد.
از آنجایی که بهترین سن جهت فراگیری آموزش قرآن در سنین خردسالی می باشد و به دلیل اشتیاق روزافزون خانواده ها جهت آشنایی و یادگیری فرزندان دلبندشان با معارف قرآن، کتاب حاضر در این راستا گردآوری شده است.
این مجلد آموزش الفبا در مبحث قرآنی را آموزش می دهد.
این مجموعه شامل : دعای عهد ، دعای ندبه ،دعای سمات ،دعا در زمان غیبت ، دعای سلامتی امام زمان (عج) ، دعای فرج امام زمان (عج) ، دعای استغاثه به امام زمان (عج) ، صلوات امام زمان (عج) ، زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه و زیارت آل یاسین میباشد .
این کتاب، مجموعه داستانهای کوتاهی از سبک زندگی علی(علیهالسلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها) را شامل میشود. داستانهای این کتاب در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول «تولد دو نور» به داستان ولادت و بالندگی آن دو معصوم میپردازد. در فصل دوم به نام «پیوند دو دریا» ماجراهای شورانگیز وصلت آن دو نور را میخوانیم. در سومین فصل که «داستان زندگی» نام دارد کاممان با داستانکهایی از زندگی و سلوک آن دو چراغ هدایت شیرین میشود. فصل آخر حین و بعد از شهادت مظلومانه حضرت زهرا (س) را روایت میکند و «در فراق یار» نام دارد.
جمعه بود و آفتاب، تازه نور طلاییش رو همه جا پخش کرده بود.
سیامک و جواد که با هم توی یه محله و یه مدرسه بودن، همون اول صبح سر و کلّشون پیدا شد و با بچه های دیگه ی محله، شروع کردن به بازی.
بعد مدتی که سیامک و جواد از بازی کردن خسته شده بودن، جدول های کنار کوچه رو برای استراحت انتخاب کرده، باهم می گفتن و می خندیدن که یه دفعه مشتی غلام، پیرمرد بقّال سرمحله، از سر کوچه پیداش شد. تا به بچه ها رسید، جواد زود از سرِ جاش بلند شد و سلام کرد. مشتی غلام هم بعد از جواب سلام، یه احوالپرسی گرمی با جواد کرد و آخرش هم گفت: إن شاءاللَّه خدا عاقبتت رو ختم به خیر کنه. جواد با خوشحالی از این احوالپرسی گفت: سیامک! این مشتی غلام خیلی با حاله، هر وقت می رَم مغازش، کلی با من میگه و می خنده، خیلی دوسش دارم.
سیامک گفت: اتفاقاً من رو که اصلاً تحویل نمی گیره، نمی دونم چه هیزمِ تری بهش فروختم.
جواد: وقتی تو به مشتی غلام که پیر شده و احترامش واجبه، سلام نمی کنی، چطور انتظار داری تحویلت بگیره؟
سیامک: نه بابا! اون اصلاً به این چیزا کار نداره، با من یکی لج افتاده.
جواد: اشتباه می کنی پسر، می گی نه، بیا امتحان کنیم.
سیامک: چه جوری؟
جواد: مگه تو برای خرید به مغازش نمی ری؟
سیامک: خیلی کم.
جواد: خوب امروز که می خواهی خرید کنی، به مغازش برو و وقتی رسیدی داخل مغازه، سلام کن.
سیامک: اون خیلی مغروره و من از آدم های مغرور خوشم نمی یاد.
جواد: تو از کجا می گی اُون مغروره، بدون که اشتباه می کنی. – جواد! تو هم وقتی به یه چیزی گیر می دی دیگه ول کن نیستی.
– نشد دیگه، حالا یه امتحان کن، چیزی که اَزَت کم نمی شه.
چیزی به ظهر نمونده بود که مادر سیامک او رو صدا زد که بیاد و بره یه سطل ماست بگیره.
جواد که موقعیت رو مناسب می دید به سیامک گفت: خوب شد، حالا برو مغازه مشتی غلام.
سیامک هم قبول کرد و از جواد خداحافظی کرد و برای خرید ماست به راه افتاد.
سیامک با این که رُوش نمی شد به کسی که تا حالا این همه او رو دیده و بهش سلام نکرده، سلام کنه، امّا دل رو به دریا زد و داخل مغازه شد.
سَ سَلام مشتی غلام. یه سطل ماست می خواستم.
مشتی غلام: به به! سلام پسر گُل، آفتاب از کدوم طرف در اُومده، این دفعه یه سطل ماست همراه سلام خواستی.
سیامک که جوابی نداشت، ترجیح داد سکوت کنه.
بیا عزیزم، این هم یه …..
فراموش نکنیم که بالاترین تکلیف پدر و مادر، تربیت فرزندان صالح است و حساسیت آموزه ها درباره فرزندان (حتی در اوان تولد آن ها) آن قدر زیاد است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: در بدو تولد نوزاد، نغمه ی توحید با گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد زمزمه شود.
و نیز در روایتی دیگر فرمودند: العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر؛ آموزه هایی که در کودکی به فرزندانتان می دهید، مانند کنده کاری و حکاکی در سنگ، ماندگار است.
کتاب شصت پرسش اعتقادی به سوالات اساسی کودکان در زمینه مسائل اعتقادی پاسخ میگوید؛ سوالاتی که نویسنده با بیانی ساده و کودکانه پاسخ داده است، بارها و بارها از سوی این نسل، در تمام دورههای زمانی مطرح شده و پیشرفتهای تکنولوژی هم تاثیری در تغییر شکل آن نداشته است. هر کودکی در دورههای مختلف سنی، این قبیل سوالات را از پدر و مادر خود میپرسد و به تعبیری، ناخواسته آنها را درگیر چگونه پاسخ دادن به این سوالات میکند. مهمترین ویژگی که در این کتاب به چشم میآید، مختصر و مفید بودن پاسخها و همچنین، سطح بندی مطالب برای مخطبهای مختلف است.
«و توی دروازه» رمان نوجوان و درباره برشی از دفاع مقدس با زبان طنز به قلم «عباس سعیدی» است. هر چقدر نام «و توی دروازه» برای یک رمان غیرمنتظره است، آنچه در متنش میخوانید غیرمنتظرهتر و شگفتآورتر است. داستانی صمیمی و خواندنی از ماجراهای پسری عزیزدردانه که به جبهه میرود و نه تنها شیطنت نمیکند که فرصت شیطنت هم پیدا نمیکند. از همان لحظههای اول ورود شخصیت اول به جبهه، جنگ روی اصلی خود را نشان میدهد. جنگی نابرابر بین اهالی یک روستا با سربازان تا بن دندان مسلح بعثی. و توی دروازه پر از هیجان و تلخی و گلوله و تعقیب و گریز است. ترکیب تلخی صحنههای دردناک جنگ با روایت شیرین تجربهای جدید از داستانهای دفاع مقدس را پیش رویتان قرار میدهد. هر چقدر آنچه در داستان رخ میدهد تلخ و تحملناپذیر است نثر و لحن داستان شیرین و خوش و خواندنی است. و توی دروازه همانقدر که مناسب نوجوانانی است که فکر میکنند جنگ شوخی بوده، مناسب کسانی است که دوست دارند داستان طنز و خوشمزه بخوانند.
کتاب «نجمالثاقب در احوال امام غایب علیهالسلام» از معروفترین کتابهایی است که درباره حضرت امام عصر(عجّلاللَّهتعالیفرجهالشریف) به زبان فارسی تألیف شده است. مؤلف این کتاب مرحوم حاج میرزا حسین نوری، مشهور به محدّث نوری، صاحب «مستدرک الوسائل» است. نجمالثاقب در سال ۱۳۰۳ هـ.ق در دو جلد تدوین شده است و بهطور مفصل به موضوعاتی همچون ولادت امام زمان، غیبت، تشرفات و وظایف منتظران پرداخته است. جالب است بدانید که این کتاب به توصیه میرزای شیرازی به رشته تحریر درآمده است.
حجتالسلاموالمسلمین «رضا استادی» با توجه به اینکه این کتاب برای عموم مردم نیز قابل استفاده باشد آن را خلاصه کردهاند و حاصل کار ایشان کتاب به نسبت کمحجمی به نام «خورشید غائب؛ مختصر نجمالثاقب» شده که به ۲۱۴ صفحه محدود شده است.
کتاب شریف غیبت شیخ طوسی رحمه الله از معتبرترین و قدیمی ترین آثار شیعه می باشد که از جهت نزدیک بودن به عصر غیبت صغری جزء معدود آثار برجای مانده از علمای سلف می باشد و پژوهشگران و محققان مباحث مهدویت و انتظار به عنوان چشمه ای زلال و ناب به آن نگریسته، از آن سیراب می گردند؛ لذا با بررسی ترجمه های قدیمی موجود، برآن شدیم تا این اثر گران بها را با قلمی نو و تحقیقی جدید، ترجمه و در اختیار فارسی زبانان مشتاق قرار دهیم.
شیخ الطایفه محمّد بن حسن طوسی از فقهای نامدار تشیع و از تأثیرگذارترین علمای اسلام در طول تاریخ است. شیخ طوسی، فقیهی متتبّع، اصولی ای محقق، مفسّری ژرف نگر، محدّثی موفق و متکلمی قدرتمند بوده و در بستر تاریخ نه تنها مورد فخر و مباهات جهان شیعه، بلکه از مفاخر اسلام و بشریت است.
ایشان در کلیه علوم اسلام در حدّ اعلای آگاهی قرار داشته است که گوناگونی تألیفات او گواه این مدعاست.
زندگی خاص و شرایط بسیار حساس عصر شیخ و حوادث سنگینی که در نوع خود کم نظیر بلکه بی نظیر بودند از او فرزانه ای بزرگ ساخت که مکتب پر بارش پس از قرن ها هنوز شهد شیرین تشنگان حیات علمی و معنوی است.
علامه حلی در مورد ایشان می فرماید: «شیخ الطائفه و رئیس الطائفه، جلیل القدر، عظیم المنزله نقد عین، صدوق، عارف بالاخبار والرجال والفقه و الاصول والکلام والادب، و جمیع الفضائل تنسب الیه، و مصنف فی کل فنون الاسلام و هوالمهذب للعقائد فی الاصول و الفروع، الجامع لکمالات النفس فی العلم والعمل»؛یعنی شیخ طوسی سرآمد دانشمندان شیعه و پیشوای آنهاست، جایگاهی بزرگ و مقامی با عظمت دارد. شیخ عالمی موثق و مورد استناد بوده و عالم به علومی؛ همچون اخبار، رجال، فقه، اصول، کلام و ادب بوده و تمامی فضایل را دارا بود، وی در تمامی فنون و علوم اسلامی کتاب نوشته است، او عقاید شیعه را در اصول و فروع تهذیب و تنظیم کرده و نیز کمالات نفسانی را در علم و عمل با هم جمع کرد.(۱)
و علامه بحر العلوم نیز می گوید: «محمّد بن الحسن بن علی الطوسی ابوجعفر شیخ الطائفه المحقه و رافع اعلام الشیعه الحقه، امام الفرقه بعد الائمه المعصومین و عماد الشریعه والامامیه فی کل ما یتعلق بالمذهب والدین محقق الاصول والفروع و مهذب فنون المعقول والمسموع شیخ الطائفه علی الاطلاق، و رئیسها الذی تلوی الیه الاعیان. صنف فی جمیع علوم الاسلام وکان القدوه فی ذلک والامام»؛ محمّد بن حسن بن علی طوسی ابوجعفر، از بزرگان مذهب به حقّ امامیه و به اهتزاز در آورنده پرچم حقّ شیعه است، پس از ائمه معصومین علیهم السلام پیشوای فرقه امامیه و ستون شریعت است. او محقق اصول و فروع و تهذیب کننده فنون و علوم معقول و منقول است. بی تردید وی شیخ و بزرگ طایفه شیعه است که همگان چشم به او دوخته اند. در تمامی علوم اسلامی کتاب نوشته و در تمامی آن ها توانمند و پیشوای علمای آن علم است.
کتاب ناپیدا ولی با ما که توسط واحد تحقیقات انتشارات مسجد مقدس جمکران به نگارش درآمده؛ در این صدد است که ما را با با موضوعاتی چون: کرامات، آغاز امامت، غیبت صغری، غیبت کبری، طول عمر دوران پس از ظهور و … به طور مختصر آشنا سازد.
آنچه در این اثر آمده، عناوین نسخههای دستنوشته درباره مهدویت است که اطلاعات آنها به تفصیل یا اختصار تا پایان ۱۳۹۴ شمسی به دست آمده است. منابع اصلی کتاب حاضر، فهرستگان نسخههای خطی ایران (فنخا) در ۳۴ مجلد رحلی، فهرستواره دستنوشتههای ایران (دنا) در ۱۲ جلد قطور که مجموع دو نسخه، قریب پنجاه هزار صفحه و سیصد و بیست هزار عنوان را در بر میگیرد، فهرست نسخههای خطی کتابخانه بزرگ آیتالله العظمی مرعشی نجفی در ۴۷ جلد و نوزده هزار و پانصد عنوان و دیگر فهرستها بوده است. به این ترتیب، بیش از صد هزار صفحه به صورت دستی جستوجو شد و در چند سال متمادی چندین مرحله بازبینی، بررسی و فیشبرداری صورت پذیرفت.
در دوران کنونی معمولاً افراد برای به دست گرفتن حکومت و اعمال قدرت، از تشکیل حزب و گروه بهره می گیرند و برای رسمیت بخشیدن به آن قدرت، از انتخابات و همه پرسی که به عنوان دموکراسی مطرح شده، استفاده می کنند.
لکن در زمان های گذشته؛ از جمله صدر اسلام، این کار به صورت بیعت انجام می شده است، بیعتی که از کلمه بیع گرفته شده و تداعی کننده نوعی معامله دوطرفه بین مردم و حاکم است. امّا از آنجا که در آن زمان، جمعیت محدودتر بوده و همه تقریباً یکدیگر را می شناختند، این کار به صورت شفاهی انجام می شد، به این معنا که شخصاً حاضر می شدند و دست می دادند و بیعت می کردند؛ یعنی بر مواردی تعهد می دادند. این قول و قرارها آن چنان محکم و استوار بود که تا پای جان نیز می ایستادند و از پیمان خود دفاع می کردند.
کتاب در سه بخش تنظیم شده است.
بخش اول به مسئله «امامت» می پردازد البته امامت حضرت ولی عصر (علیه السلام)، مسائلی مثل شناخت حضرت مهدی (علیه السلام) (ولادت حضرت، امام مهدی (علیه السلام) در قرآن و احادیث و…) هم چنین ویژگی ها و اوصاف حضرت مهدی (علیه السلام) در این قسمت بحث می شود.
بخش دوم کتاب که موسوم به «غیبت» می باشد. غیبت حضرت مهدی (علیه السلام) و هم چنین سنت انتظار بحث کرده، و در آخر این بخش نیز بحث ولایت فقیه را به میان کشیده است.
بخش سوم کتاب به مقوله «ظهور» پرداخته است. هم چنین در آخر این بخش به گوشه هایی از فرمایشات حضرت مهدی (علیه السلام) اشاره می کند.
کتاب مستطاب و گرانسنگ «منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر»، کتابی روایی از آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی است. مؤلف در این کتاب احادیث مربوط به امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) را از کتب شیعه و سنی جمع آوری کرده است. مؤلف به سبب تألیف این کتاب، برگزیده هشتمین همایش دکترین مهدویت شد. این کتاب یکی از کتب مرجع در حوزه مهدویت می باشد.
این کتاب به زبان عربی و در سه جلد تدوین شده است که ترجمه و تلخیص این کتاب نیز توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده است.
این کتاب ترجمه ى کتاب « المهدی المنتظر فی الفکر الاسلامی » است که تاکنون به چهار زبان زنده ى دنیا ترجمه شده است.
مؤلف در این کتاب با طرح مباحث مهدویّت، به طور مستقیم و غیرمستقیم به شبهه های «احمد الکاتب » نیز پاسخ داده است.
کتاب، در چهار فصل و یک خاتمه تنظیم شده است:
فصل اوّل: حضرت مهدی علیه السّلام در کتاب و سنّت.
فصل دوم: امام مهدی علیه السّلام کیست؟
فصل سوم: پاسخ به چند پرسش پیرامون حضرت مهدی علیه السّلام.
فصل چهارم: چند پرسش و پاسخ دیگر پیرامون حضرت مهدی علیه السّلام.
این کتاب علامه عظیم الشان مرحوم آیت الله شیخ محمود عراقی میثمی (از احفاد میثم تمار (ره) صحابه امیر المومنین (ع)) با آن روحیه تقوا و اخلاص و تتبعی که داشت، سعی نموده با بیان معجزات، کرامات، مکاشفات، رؤیاهای صادقه و همچنین با بیان آیات و روایات، شیرینی خاصی به مطالب کتاب بدهد، و رابطه بین امام زمان (عج) و خواننده را بسیار گرم و صمیمی نماید.
از جمله کتاب هایی که در موضوع امام عصر (عج) و غیبت ایشان به رشته تحریر در امده،این کتاب است. با وجود این که شیخ صدوق اولین کسی نیست که در این موضوع دست به تالیف زده است و لیکن کتاب وی از اولین کتابها و در عین حال مستندترین آنها در مساله غیبت است.
مرحوم شیخ در زمان تالیف کتاب فقط۱۰۷ سال از غیبت امام عصر (عج) را پشت سر نهاده بود و این کتاب بنا به فرموده خود مصنف در مقدمه کتاب به درخواست حضرت حجت نگاشته شده است.
نویسنده پس از یک مقدمه طولانی، در ضمن ۵۸ باب مطالب کتاب را سامان داده است. مباحث این کتاب را چنانکه خود شیخ هم در پایان مقدمه اشاره دارد می توان به پنج مطلب کلی دسته بندی کرد ، که عبارتند از:
۱- اخبار انبیاء و اولیایی که غیبت داشته اند.
۲- لزوم امامت واثبات امامت دوازده معصوم(ع).
۳- ولادت حضرت مهدی (عج) و اخبار مربوط به آن حضرت .
۴- نامه هایی که از ناحیه آن حضرت صادر شده است.
۵ – عمر طولانی حضرت حجت (عج)
کتاب عقدالدرر فی اخبار المنتظر به وسیله یوسف بن یحیی مقدسی شافعی سلمی، به رشته تحریر در آمده است. همانگونه که از نام کتاب نیز میتوان دریافت، این اثر پژوهشی روایی درباره نسب امام مهدی علیه السلام، ویژگی های ذاتی و اخلاقی ایشان و نیز علایم و نشانه های پیش از ظهور و دوران پس از ظهور است.
بر مبنای این پژوهش، امام مهدی علیه السلام از نسل رسول خداصلی الله علیه وآله و خاندان او است و نام و کنیه وی، همانند نام و کنیه رسول خدا است.
در بخش دیگر، از عدالت گستری و رفتار و سلوک ایشان بحث شده است. سپس زمینه ها و نشانه های ظهور و تأسیس دولتی اسلامی برای زمینه سازی ظهور او بیان شده است. در فصلهای دیگر، به ترتیب کرامات حضرت مهدی علیه السلام مقام و منزلت، کرامت و جوانمردی، فتوحات و شیوه های جنگی او، نزول حضرت عیسی علیه السلام و اقامه نماز به امامت او، مدت حکومت و حیات او و بالاخره حوادث و فتنه های عصر ظهور و پس از شهادت ایشان، بازگو شده است.
مسجد مقدس جمکران، روز هفدهم رمضان ۳۷۳ هجری بهفرمان حضرت بقیهالله، ارواحنا فداه، در کنار روستای جمکران ساخته شد که تاریخچهٔ آن به دست شیخ صدوق (متوفای ۳۸۱ هجری) در کتاب «مونس الحزین» بیان گردیده و کیفیت نماز تحیت مسجد و نماز استغاثه به حضرت بقیهالله، ارواحنا فداه، در ضمن آن آمده است .
این کتاب داستان دستور حضرت امام زمان (عج) را برای ساخت مسجد مقدس جمکران برای بچهها بازگو میکند. با نوجوانی که به زیارت شهر قم و این مسجد آمده است همراه میشویم تا در با سفری کوتاه در تاریخ از زبان شخصیتهای اصلی، داستان ساخت مسجد مقدس جمکران را بشنویم؛ شخصیتهایی مثل حسن مثله جمکرانی، علی منذر، سید ابوالحسن الرضا و حسن بن مسلم.
در جامعه اسلامی توسل به اهل بیت (علیهم السلام) جایگاهی خاص دارد و توسل به امام حیّ و حاضر، حضرت مهدی صاحب الزمان – عجل الله تعالی فرجه الشریف – که بر اساس روایات، اعمال ما هر هفته دو بار بر وجود مبارکشان عرضه می گردد، عقلا و نقلا، خاص الخاص و ویژه است.
کتاب پیش روی شما الطاف و عنایات آن حضرت است که با اذن خداوند متعال، شامل حال ارادتمندان آستان مقدس شان در جای جای عالم هستی شده است.
این کتاب شامل هفت داستان به عناوین ذیل می باشد:
۱- قرب غریب ۲- قول مردانه ۳- یار پنهان ۴- اسماعیل غافل ۵- عطر حضور ۶- سفر نجات بخش ۷- سلطان آسمان
زیارت جامعه کبیره که اقیانوسی مواج از معارف الهی و مضامین عالی مشتمل بر معرفی مقام ائمه (علیهمالسلام) است؛ از امام علی النقی(علیهالسلام) به ما رسیده است. زیارت جامعه که به تعبیر علامه مجلسی(ره) از نظر سند و روایت از صحیحترین و قویترین زیارات ائمه(علیهمالسلام) است یادگار عظیمی است که در حرم هر یک از ائمه معصومین(علیهمالسلام) آن زیارت را میخوانیم.
در کتاب “عصر شکوهمند رجعت” سعی شده است با مراجعه به آیات و روایات به تجزیه و تحلیل علمی مساله رجعت پرداخته شده و تحقیقی پیرامون برخی از روایات ضعیف یا متعارض وارد شده در این زمینه صورت گیرد و اختلاف نظرها و شبهات وارد شده در این زمینه بررسی گردد.
از این رو نگارنده ابتدا به بحث درباره تعریف رجعت و اثبات آن از نظر علمی، عقلی و نقلی پرداخته و جایگاه اعتقادی رجعت را بررسی نموده است. آنگاه برخی از سوالات و شبهات مهم در مورد رجعت و تحریف آن را مطرح و پاسخ میگوید.
در ادامه درباره ویژگی های رجعت و اهداف آن مباحثی را مطرح مینماید و کیفیت رجعت امام حسین (ع)، امام علی (ع) و انبیاء و ائمه را از منظر روایی بیان میکند. وی همچنین به اوضاع جهان در عصر ظهور و رجعت اشاره کرده و این دوران را درخشانترین دوران زندگی بشر عنوان میکند.
این کتاب در دوازده فصل در مورد رجعت، پایگاه، تحریف و جایگاه آن و نیز رجعت های ویژه و وضعیت جهان پس از رجعت به بحث و گفت و گو پرداخته است.
این اثر که نام کامل آن نجم الثاقب فی احوال الامام الغائب است، دومین کتاب علاّمه در موضوع مهدویت و به زبان عربی می باشد. این کتاب ـ چنان چه در مقدمه به آن اشاره شده ـ به درخواست میرزای شیرازی نگاشته شده است. وی با شناخت از دانش و صلاحیت علمی علاّمه نوری از وی می خواهد که کتابی درباره آن حضرت (ع) به زبان فارسی بنویسد و حاجی نوری در پی اجابت این درخواست در کمتر از سه ماه نجم الثاقب را می نگارند.
الحمد للّه الأوّل بلا ابتداء، و الآخر بعد فناء الأشیاء، الولیّ الحمید، العزیز المجید، المتفرّد بالملک و القدره، الفعّال لما یرید، له الخلق و الأمر.
و الحمد للّه الذی الخلق بقدرته، و جعلهم دلیلا علی إلهیّته، و بعث فیهم رسلا مبشّرین و منذرین لئلا یکون للناس علی اللّه حجّه بعد الرسل، یأمرونهم بعبادته، و أیّد کلّ رسول بآیات و معجزات جعلها دلیلا علی صدق نبوّته.
و صلّی اللّه علی محمّد خاتم الأنبیاء و المرسلین، و صاحب المعجز المبین (القرآن العظیم) أوّل الثقلین، کتاب عزیز لا یأتیه الباطل من بین یدیه و لا من خلفه، تنزیل من حکیم حمید.
و الصلاه و السلام علی آله الطیّبین، ثانی الثقلین، و المقرونین بالکتاب المبین، الهداه المهدیّین، ذوی الآیات الباهرات، و المعجزات الظاهرات، و منهل الفضائل و المکرمات، نجوم الهدی و أعلام التقی؛ ما غرّد طیر و شدا.
أمّا بعد:
فقد کان الناس یطالبون کلّ نبیّ مرسل، أو وصی، أن یریهم بعض المعجزات و خوارق العادات شرطا لتصدیقه و الایمان به فذلک أثبت طریق إلی معرفه صدقه و اثبات صحّه نبوّته و وصایته، فما هو المعجز؟
«المعجز فی اللغه: ما یجعل غیره عاجزا، ثمّ تعورف فی الفعل الذی یعجز القادر عن الاتیان بمثله.
و فی الشرع: هو کلّ حادث، من فعل اللّه، أو بأمره، او تمکینه، ناقض لعاده الناس فی زمان تکلیف مطابق لدعوته، أو ما یجری مجراه».
فالمعجزه إذن هی برهان ساطع، و دلیل قاطع، و علامه صدق، یظهرها اللّه علی یدی النبی أو الوصی عند دعائه أو ادعائه، یمکن للناس من خلالها التمییز بین الصادق و الکاذب، و دفع الشکّ و الریب فیه، لئلا تبقی لهم حجّه فی معصیته و مخالفته، و لیهلک من هلک عن بیّنه و یحیا من حیّ عن بیّنه.
و للمعجز أحکام و شروط لا بدّ من توفّرها و معرفتها، ذکر الشیخ المصنّف أربعه منها فی مقدّمه کتابه هذا.
إذا عرفت ذلک فاعلم أنّ أعظم معجزات الأنبیاء، و اشرفها منزله و أسماها رتبه، و أوضحها دلاله هی: (القرآن الکریم) الذی فرض اعجازه علی کلّ من سمعه علی تفاوت مراتبهم فی البلاغه، و اختلاف مشاربهم و تباین تخصصاتهم؛ أعجزهم اسلوبه و نظمه فی الایجاز و الإطاله معا؛ علومه، حکمه، کشفه عن الغیوب الماضیه و أخبار الامم السالفه و سیر الأنبیاء، و إخباره عن الحوادث الآتیه و الغیب؛ و امتاز ببقائه و خلوده، خاصّه و أن سائر معجزات الأنبیاء کانت وقتیّه ذهبت فی حینها، و لم یشاهدها إلّا من عاصرها و حضرها، لذا فهو دلیل علی صدق اولئک الرسل و الأنبیاء، إذ هو مصدّق لهم، و مخبر عن حالهم.
اشعاری درباره ابعاد وجودی امام زمان «عجل الله تعالی فرجه» و ظهور و غیبت ایشان است. در این کتاب سعی شده است احساسات خاص یک شیعه و مومن به ولایت و امامت درباره امام زمان و اهلبیت (علیهم السلام) در قالب شعر بیان گردد. نگارنده (شاعر) در این اشعار پریشان خاطری و اندوه خویش را از دوری امام عصر و آرزوی ظهور و دیدار آن امام منعکس کرده و به گوشه هایی از فضایل و کرامات آن حضرت به ویژه اهتمام ایشان نسبت به شیعیان خویش اشاره نماید.
این کتاب دربردارنده داستان بلندی است که بر مبنای یکی از ملاقات های افراد با امام زمان(علیه السلام) در ۸ قسمت تنظیم شده و اصل این واقعه در کتاب بحارالانوار ثبت شده است که نشان از یاری و کرامت اهل بیت(علیهم السلام) و به ویژه امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) به افراد است.
این کتاب به بیان داستانی از ماجرای انار و حیله وزیر در استفاده از این میوه برای تخریب شیعه می پردازد و به صورت مفصل داستان انار و گرفتاری شیعیان و یاری امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) به آنها را بیان می کند.
اشعاری درباره ابعاد وجودی امام زمان «عجل الله تعالی فرجه» و ظهور و غیبت ایشان است. در این کتاب سعی شده است احساسات خاص یک شیعه و مومن به ولایت و امامت درباره امام زمان و اهلبیت (علیهم السلام) در قالب شعر بیان گردد. نگارنده (شاعر) در این اشعار پریشان خاطری و اندوه خویش را از دوری امام عصر و آرزوی ظهور و دیدار آن امام منعکس کرده و به گوشه هایی از فضایل و کرامات آن حضرت به ویژه اهتمام ایشان نسبت به شیعیان خویش اشاره نماید.
این مجموعه دربردارنده داستانهای کوتاهی از زندگانی چهارده معصوم (علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم خانم زهرا عبدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام باقر(علیه السلام) در غالب داستان آشنا می سازد.
این مجموعه دربردارنده داستانهای کوتاهی از زندگانی چهارده معصوم (علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم خانم زهرا عبدی به تازگی به چاپ رسیده است. این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام علی(علیه السلام) در قالب داستان آشنا می سازد.
کتاب کریم آل عبا در نظر دارد قطره ای از دریای معنویت امام حسن مجتبی(علیهالسلام) به تصویر کشیده کشاند.
این کتاب برای گروه سنی نوجوان نوشته و در گروه عناوین «گنجشک های جمکران» چاپ شده است.
این کتاب، رنگآمیزی و همراه با جملات و آموزههایی از مسجد مقدس جمکران و امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) میباشد.
غیبت پیامبران ۶
موضوع غایب شدن ولی خدا از دسترس مردم، در طول تاریخ سنت الهی بوده است. و خداوند زمانی مردم را به غیبت پیامبر دورانشان امتحان میکرد تا هم سطح دینداری آنان مشخص شود و یا آزمایش شوند و یا حکمت دیگری داشته است. برای آشنا شدن کودکان با موضوع غیبت حضرت حجت(عج) یکی از روشها مقایسه داستان پیامبران با زندگی حضرت از دریچه وجود مفهوم غیبت در زندگی آنها است. در این مجموعه داستان غیبت ۸ پیامبر از پیامبران الهی که به نوعی در مسیر رسالتشان غیبت وجود داشته است به صورت داستانی بیان شده است. داستان غیبت حضرت ادریس(ع)، حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت یوسف(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت صالح(ع) حضرت یونس(ع) و حضرت عیسی(ع) در این مجموعه روایت شده است.
همیشه موضوع رهبری و سرپرست داشتن و گوش به حرف آن سرپرست دادن یکی از دغدغههای آموزشی است. بچهها باید حرف بزرگتر مورد اعتماد خودشان را گوش بدهند و او را آزار و اذیت نکنند. حالا فرض کنید بچههای یک مدرسه از دست دادن موقت معلمشان را به دلیل آزار و اذیتهای خودشان بدانند و برای پیدا کردنش به یک سفر بروند.
این مجموعه دربردارنده داستانهای کوتاهی از زندگانی چهارده معصوم (علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم خانم زهرا عبدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در غالب داستان آشنا می سازد.
این کتاب با متن و تصاویری زیبا وضو و نماز را به کودکان و نوجوانان آموزش می دهد.
آموزش مفهوم توحید و حکمت خدا و علم خدا و صفات او برای کودکان کار دشواری است. چون باید به سادگی مفاهیم سخت و سنگین را برای بچهها توضیح دهیم. اما اگر زبان ساده را با استدلال ساده همراه کنیم، می توانیم قلب و ذهن بچهها را به سمت فکر کردن در اتفاقات و نعمتهای ساده اطرافش هدایت کنیم. تا هم ذهن فعالی داشته باشد و هم مسئله توحید را به شکلی فعال و درست بیاموزد. مجموعه پیش رو، کودکان ما را به دنیای مخلوقات خداوند میبرد تا با ارتباط دادن عینیترین چیزها، درک قدرت و خلقت خدا را برای آنها سادهتر کند.
در این کتاب به دنیای رنگارنگ میرویم تا با قدرت خداوند آشنا شویم.
نمایشنامه «مفرد، مذکر، غایب» زندگی ملیکا یا نرجسخاتون مادر گرامی امام عصر(عجلاللهتعالیفرجه) است، این نمایشنامه از آشنایی ایشان با کنیزی عرب که وظیفه تدریس زبان عربی را دارد و واسطهای برای تعبیر خوابهای ملیکا و آشنا کردن هرچه بیشتر او با خاندان اهل بیت(علیهمالسلام) و در نهایت ازدواج با شخص امام حسن عسکری(علیهالسلام) است.
علی موذنی بسیار خوب دیالوگها را با زبانی شیرین و داستانی در ذهن خواننده به تصویر میکشد و به نوعی موشکافانه دغدغهها و شرایط احساسی افراد نمایش را بررسی میکند. علی مؤذنی با کتاب “مفرد مذکر غایب” در جشنواره دوسالانه کتاب مهدوی به عنوان رتبه نخست در بخش ادبی مورد تقدیر واقع شد.
مجموعه کتاب داستانی «مژده گل» در بردارنده داستانهای کوتاهی از چهارده معصوم (علیهم السلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم محمود پور وهاب و مجید ملا محمدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام حسین (علیه السلام) در غالب داستان آشنا می سازد.
این مجموعه دربردارنده داستانهای کوتاهی از زندگانی چهارده معصوم (علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم خانم زهرا عبدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه) در غالب داستان آشنا می سازد.
کتاب خون خدا در نظر دارد قطره ای از دریای معنویت حضرت سیدالشهدا امام حسین(علیهالسلام) به تصویر کشاند.
این کتاب برای گروه سنی نوجوان نوشته و در گروه عناوین «گنجشک های جمکران» چاپ شده است.
غیبت پیامبران ۱
موضوع غایب شدن ولی خدا از دسترس مردم، در طول تاریخ سنت الهی بوده است. و خداوند زمانی مردم را به غیبت پیامبر دورانشان امتحان میکرد تا هم سطح دینداری آنان مشخص شود و یا آزمایش شوند و یا حکمت دیگری داشته است. برای آشنا شدن کودکان با موضوع غیبت حضرت حجت(عج) یکی از روشها مقایسه داستان پیامبران با زندگی حضرت از دریچه وجود مفهوم غیبت در زندگی آنها است. در این مجموعه داستان غیبت ۸ پیامبر از پیامبران الهی که به نوعی در مسیر رسالتشان غیبت وجود داشته است به صورت داستانی بیان شده است. داستان غیبت حضرت ادریس(ع)، حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت یوسف(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت صالح(ع) حضرت یونس(ع) و حضرت عیسی(ع) در این مجموعه روایت شده است.
این مجموعه دربردارنده داستانهای کوتاهی از زندگانی چهارده معصوم (علیهمالسلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم خانم زهرا عبدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگی امام هادی(علیه السلام) در غالب داستان آشنا می سازد.
آموزش مفهوم توحید و حکمت خدا و علم خدا و صفات او برای کودکان کار دشواری است. چون باید به سادگی مفاهیم سخت و سنگین را برای بچهها توضیح دهیم. اما اگر زبان ساده را با استدلال ساده همراه کنیم، می توانیم قلب و ذهن بچهها را به سمت فکر کردن در اتفاقات و نعمتهای ساده اطرافش هدایت کنیم. تا هم ذهن فعالی داشته باشد و هم مسئله توحید را به شکلی فعال و درست بیاموزد. مجموعه پیش رو، کودکان ما را به دنیای مخلوقات خداوند میبرد تا با ارتباط دادن عینیترین چیزها، درک قدرت و خلقت خدا را برای آنها سادهتر کند.
در این کتاب به باران میپردازیم تا با قدرت خداوند آشنا شویم.
این کتاب کودکان و نوجوانان را با زندگانی امام رضا (علیه السلام) آشنا می سازد.
در داستان «مسجد پیامبر خدا» از زبان ابوایوب انصاری (از یاران اهل مدینهی پیامبر) ماجرای هجرت پیامبر از مکه به مدینه را میخوانیم؛ به اتفاقاتی با هم نگاه میکنیم که قبل و بعد از رسیدن حضرت محمد(ص) به یثرب رخ داده است؛ یثربی که با ورود پیامبر، مدینهالنبی (شهر پیامبر) شد. پیامبر در راه مدینه در کجا توقف کردند؟ در مدینه خانه و استراحتگاهشان کجا بود؟ و برای میزبانی از ایشان چه رخ داد؟
همهی این ماجراها را در «مسجد پیامبر خدا» به قلم «ابراهیم حسنبیگی» از انتشارات کتاب جمکران بخوانید.
این کتاب ، زندگی داستانی امام جعفر صادق علیه السلام با عنوان ” فواره گنجشکها ” می باشد.
فواره گنجشکها با سی دو داستان کوتاه به قلم محمود پوروهاب بر اساس روایات مستند به صورت پیوسته زندگانی آن امام همام را معرفی مینماید.
انتشارات کتاب جمکران، مطالعه این مجموعه داستان ارزشمند را به نوجوانان ، والدین، مبلغان و مربیان تربیتی توصیه مینماید.
آموزش مفهوم توحید و حکمت خدا و علم خدا و صفات او برای کودکان کار دشواری است. چون باید به سادگی مفاهیم سخت و سنگین رو برای بچهها توضیح بدهیم. اما اگر زبان ساده را با استدلال ساده همراه کنیم، می توانیم قبل و ذهن بچهها را به سمت فکر کردن در اتفاقات و نعمتهای ساده اطرافش هدایت کنیم. تا هم ذهن فعالی داشته باشد و هم مسئله توحید را به شکلی فعال و درست بیاموزد. مجموعه پیش رو، کودکان ما را به دنیای مخلوقات خداوند میبرد تا با ارتباط دادن عینیترین چیزها، درک قدرت و خلقت خدا را برای آنها سادهتر کند.
در این کتاب به تاثیر زبان در بدن انسان میپردازیم تا با قدرت خداوند آشنا شویم.
مجموعه کتاب داستانی «مژده گل» در بردارنده داستانهای کوتاهی از چهارده معصوم (علیهم السلام) برای گروه سنی کودک و نوجوان است که به قلم محمود پور وهاب و مجید ملا محمدی به تازگی به چاپ رسیده است.
این مجموعه، کودکان و نوجوانان را با زندگانی چهارده معصوم (علیهم السلام) در غالب داستان آشنا می سازد.
زنبورهای عسل زندگی، بسیار جذاب و پرماجرایی دارند.
این کتاب که برای گروه سنی ب مناسب می باشد سعی دارد تا زندگی پر افت و خیز این موجودات را واکاوی کند.
«لیلا قربانی» در داستان بلند «بچههای فرات» ماجرای نوجوانانی را روایت میکند که آوازهی امام حسین (ع) و عزیمت او به کوفه به گوششان خورده و میکوشند در زمره یاران او باشند. آنها شنیدهاند که دعوتکنندگان امام (ع) حالا پشت او را خالی کردهاند. داستان از تردید بزرگترها میگوید و از ترسها و طمعهایشان، از عزم نوجوانان پاکسرشت میگوید و از شجاعت و همدلیشان. با خواندن این داستان بلند بهتر میتوانید بفهمید چه شد که ترس و تردیدها بر همراهمی با سیدالشهدا اثر گذاشت و چگونه شعور چند نوجوان باعث میل آنها برای حضور در کربلا شد.
غیبت پیامبران ۵
موضوع غایب شدن ولی خدا از دسترس مردم، در طول تاریخ سنت الهی بوده است. و خداوند زمانی مردم را به غیبت پیامبر دورانشان امتحان میکرد تا هم سطح دینداری آنان مشخص شود و یا آزمایش شوند و یا حکمت دیگری داشته است. برای آشنا شدن کودکان با موضوع غیبت حضرت حجت(عج) یکی از روشها مقایسه داستان پیامبران با زندگی حضرت از دریچه وجود مفهوم غیبت در زندگی آنها است. در این مجموعه داستان غیبت ۸ پیامبر از پیامبران الهی که به نوعی در مسیر رسالتشان غیبت وجود داشته است به صورت داستانی بیان شده است. داستان غیبت حضرت ادریس(ع)، حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت یوسف(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت صالح(ع) حضرت یونس(ع) و حضرت عیسی(ع) در این مجموعه روایت شده است.
«ماهیها پرواز میکنند» رمانی سفرنامهای است، از دید یک معمار جوان که به لطف صاحبخانهاش به حج مشرف میشود. او که برای پایاننامهاش به آلبومی از معماریهای جهان نیاز دارد، بر خلاف همسن و سالانش، عربستان را جایگزین کشورهای مشهور میکند. در ۱۴ فصل این کتاب که شوط نامیده میشود، همراه دختر جوان اقلیدی میشویم و ده روز را با او سپری میکنیم. روایتهای این سفر در عین داشتن گرههای فراوان، روان است و مخاطب را با خود همراه میکند. دخترانهترین سفرنامه حج را در این کتاب بخوانید و لذت ببرید.
خانم #اعظم_بروجردی نویسنده #پهلوانان_نمیمیرند بار دیگر فضای جذاب زندگی پهلوانی را دستمایه قرار داد تا رمانی خلق کند از تقابل مردانگی با ناجوانمردی. این فضا به قدری جذاب و پرکشش است که می تواند بستر رمان های متعددی با موضوعات مختلف باشد. از این رو، اعظم بروجردی با استفاده از چنین فضایی، جامعه ای تمثیلی خلق کرده است که شخصیت هایش هر کدام یک ما به ازای خارجی دارد و آنقدر خوب به آن ها پرداخته شده که خواننده برای شناسایی و برقراری ارتباط با آنها دچار مشکل نخواهد شد. شخصیت ها هر کدام در جای خود نشسته اند و به منظور اینکه گوشه ای از یک حادثه بزرگ تاریخی را به اجرا در آورند وارد داستان می شوند و نقش خود را ایفا می کنند.
آموزش مفهوم توحید و حکمت خدا و علم خدا و صفات او برای کودکان کار دشواری است. چون باید به سادگی مفاهیم سخت و سنگین را برای بچهها توضیح دهیم. اما اگر زبان ساده را با استدلال ساده همراه کنیم، می توانیم قلب و ذهن بچهها را به سمت فکر کردن در اتفاقات و نعمتهای ساده اطرافش هدایت کنیم. تا هم ذهن فعالی داشته باشد و هم مسئله توحید را به شکلی فعال و درست بیاموزد. مجموعه پیش رو، کودکان ما را به دنیای مخلوقات خداوند میبرد تا با ارتباط دادن عینیترین چیزها، درک قدرت و خلقت خدا را برای آنها سادهتر کند.
در این کتاب به تاثیر لبخند میپردازیم تا با قدرت خداوند آشنا شویم.
با استعانت از خداوند رحمان و توکل بر امام عصر(عجلاللهتعالیفرجه) برآن شدیم که کتابسالنامه سال ۱۳۹۸ اثری متفاوت با سالنامههای قبل باشد و علاوه بر روزشمار بودن، اطلاعات ارزنده و راهگشا برای مخاطبان خاص خود داشته باشد؛ بهگونهای که هر یک از روزهای هفته از شنبه تا جمعه را اختصاص به یک موضوع خاص دینی و اجتماعی دادهایم تا مخاطب در هر روز هفته به فراخور آن روز و مناسبت، مطلبی مفید و کاربردی بیاموزد.
این کتاب یکی از بهترین شروحی است که بر زیارت بسیار عظیم الشأن جامعه کبیره نگاشته شده، مؤلف گرانقدر این اثر فقیهی عارف و وارسته است که از دامن بزرگانی چون میرزای شیرازی و ملاحسین قلی همدانی سال ها خوشه های معرفت چیده و معارف بلند زیارت جامعه کبیره با استناد به آیات و روایات و براهین استوار شرح و تبیین کرده است. زیارت جامعه که می توان گفت به تعبیری مهمترین سند امام شناسی شیعه است و توسط امام معصوم انشاء شده و آشنایی با آن مورد تأکید فراوان معصومین علیهم السلام و بزرگان دین بوده است.
خواندن این اثر ارزشمند برای مخاطب آن، آشنایی با یک دوره از عمیق ترین معارف تشیع را به دنبال خواهد داشت و ضمن مؤلف ضمن بیانات خود به برخی از مهمترین شبهات اعتقادی نیز به خوبی و مستند و مستدل پاسخ گفته است.
ادبیات داستانی قرآن با سایر ادبیات داستانی ، تفاوت اساسی و عمده دارد. زیرا قصههای قرآن و انبیا جنبه حقیقی دارند. افزون بر آن ، حامل پیامها و درسهای سازنده و عبرتهای آموزنده میباشند.
بیان شیوا و شیرین معارف الهی و دستورات زندگی در قالب قصهها و عبرت گرفتن از سرگذشتها و زندگی گذشتگان و به طور کلی به خدمت گرفتن هنر و قالب داستانی برای مطرح کردن و عرضه نمودن مضامین عالی انسانی، در نوع خود کم نظیر است.
تاریخ شاهد ظهور داستان سرایان و قصهگویان بزرگی بوده که سالیان سال ، رنج و مشقت این رشته از هنر و ادبیات را تحمل نمودهاند که رفته رفته به بایگانی تاریخ سپرده شدهاند و از طراوت و حلاوت آثاری که خلق کردهاند ، خبری نیست. اما از زمان نزول قرآن مجید این تحفهی خداوندی تا کنون و تا قیام قیامت قصه های قرآن و انبیا حرف اول را میزنند.
بزرگان زیادی پیرامون قصه های قرآن و انبیاء، کتابهای متعددی نوشتهاند و خوشبختانه هرکدام موفق و جذاب هستند و هیچگاه کهنه نشده و از جذابیت آنها کاسته نشده است، چرا که این ادبیات با سرشت و فطرت انسان سنخیت کامل داشته و خالق عظیم انسانها، از این راز و رمزها اطلاع کامل دارد.
مطالعه سرگذشت جامعه های مختلف بشری و بررسی مکتب های فکری در طول تاریخ، نشان می دهد که انسان ها همواره به یک سلسله مسائل بنیادی، اعتقاد راسخ داشته اند تا جایی که با گذشت قرن ها و ظهور مکتب های جدید فکری و پدیدار شدن تحول های شگرف در علم و صنعت، این گرایش ها تغییر نکرده و به اصالت خود باقی مانده است.
یکی از این مسائل، اعتقاد به ظهور یک منجی و مصلح جهانی است. گرچه اعتقاد به ظهور این منجی در آخرالزمان، در میان پیروان ادیان الهی، فروغ بیشتری دارد، ولی بشر همواره در انتظار این مصلح به سر برده است و عقیده دارد که روزی، این منجی خواهد آمد و به نابسامانی ها و بی عدالتی ها خاتمه خواهد داد و انسان را بسر منزل مقصود و سعادت و کمال که خواسته دیرینه او بوده، خواهد رساند.
این کتاب علامه عظیم الشان مرحوم آیت الله شیخ محمود عراقی میثمی (از احفاد میثم تمار (ره) صحابه امیر المومنین (ع)) با آن روحیه تقوا و اخلاص و تتبعی که داشت، سعی نموده با بیان معجزات، کرامات، مکاشفات، رؤیاهای صادقه و همچنین با بیان آیات و روایات، شیرینی خاصی به مطالب کتاب بدهد، و رابطه بین امام زمان (عج) و خواننده را بسیار گرم و صمیمی نماید.
این اثر ترجمه فارسی کتاب نفس المهموم تألیف محدث قمی است که یکی از کتاب های مشهور و معتبر شیعه در تاریخ شهادت امام حسین علیه السلام و موضوع مقتل محسوب می شود. در پایان نیز ترجمه ای از کتاب نفثه المصدور ارائه شده که بنا بر نظر محدث قمی، تتمه ای است بر کتاب نفس المهموم که در چند فصل پیرامون فضایل و مناقب امام حسین علیه السلام، برخی وقایع تاریخی مرتبط با قیام عاشورا، قصایدی در رثای امام حسین علیه السلام، فضیلت گریه بر آن حضرت و نیز خاتمه ای در ذکر مواعظ و نصایح برای اهل منبر، نگارش یافته است. مؤلف در ابتدای کتاب نفس المهموم، مناقب امام حسین علیه السلام و ثواب گریه بر آن حضرت، لعن بر قاتلان او و پیشگوئی شهادت امام حسین علیه السلام را برمی شمارد. سپس به شرح تفصیلی قیام و شهادت امام حسین علیه السلام به سبک کتب مقتل می پردازد، که مهم ترین عناوین آن عبارت اند از: مرگ معاویه و جانشینی یزید، بیعت گرفتن از امام حسین علیه السلام و امتناع آن حضرت، حرکت امام حسین علیه السلام به مکه، گسیل سفیر به سوی عراق، تسلط ابن زیاد بر کوفه، شهادت مسلم بن عقیل علیه السلام و هانی بن عروه، حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به سوی عراق، شرح حادثه عاشورا، اسارت اهل بیت امام حسین علیهم السلام، ورود آنها به کوفه و شام، خطبه حضرت زینب علیهاالسلام و امام سجاد علیه السلام، در کوفه و شام، بازگشت اهل بیت علیهم السلام به مدینه، ذکر اولاد و همسران سیدالشهدا علیه السلام، قیام توابین، حکومت مختار در کوفه، انتقام از قتله کربلا.
کتاب «روایتی از زندگی و زمانه حضرت آیت الله سیدعلی خامنهای» به کوشش جعفر شیرعلی نیا منتشر شد. این کتاب ۷۵ سال از زندگی رهبر معظم انقلاب را که ۲۵ سال آن مربوط به دوران رهبری ایشان است در بر میگیرد.
این کتاب در هزار صفحه روایتی از روزهای کودکی و مدرسه، روزهای مبارزه تا پیروزی انقلاب، روزهایی از دهه شصت، دوران ریاست جمهوری و سالهای جنگ، از ۲۵ سال رهبری از دولت سازندگی تا دولت اصلاحات و پس از آن تا امروز را در بر گرفته است، همچنین در این کتاب روایتی از حوادث داخلی، منطقهای و بینالمللی آمده است و در واقع کتاب آمیزهای از سیاست، تاریخ، اجتماع و… است.
بنا به گفته شیرعلی نیا در این کتاب بالغ بر ۱۰۰۰ تصویر کار شده است، تصاویری کمتر دیده و یا کمتر دیده شده از زندگی و زمانه رهبر معظم انقلاب، در این کتاب هم تصاویری از خود رهبر اتقلاب و هم تصاویری از دوران زندگی ایشان درج شده است.
نگاه هستی شناسانه به وجود خلیفه الله، روشنگر جایگاه او در روند پیدایش، هدفمندی و استمرار آفرینش(خلقت) است.
وحی(قرآن و سنت) به عنوان مهمترین منبع شناخت، افزون بر نگاه زمینی، اعتباری و رهبری سیاسی-اجتماعی به خلیفه الله، نگاه آسمانی، ژرف و هستی شناسانه نیز دارد، چنانکه این دو نگاه در مشرب های کلامی، فلسفی و عرفانی،قابل ردیانی است.
اثر حاضر با مراجعه به سخن وحی،متکلمان،فیلسوفان و عارفان،در پی ترسیم وجود خلیفه الله در پهنه هستی است که نتیجه آن،معرفت شایسته به مقام خلیفه حاضر خدا در هستی است که وساطت فیض،شرافت وجودی، انسان کامل و هدایتگری عالمیان از شئونات وجودی او می باشد.
این اثر در چهار فصل به مباحث شخصیت امام حسین(ع)، مقتلنگاری، گزیدههایی از مقتل امام حسین(ع) و یاران ایشان و سوگواری میپردازد.بخشی از کتاب «ثارالله، خون حسین(ع) در رگهای اسلام» به تحقیق به موضوع اربعین حسینی اختصاص دارد و در آن به اختلاف ریشهها و مسائل تاریخی آن توجه شدهاست.
همچنین در پایان این اثر، دو سخنرانی از شیخ حسین عندلیب همدانی در بیان برخی ویژگیهای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دعوت به راه خدا آورده شدهاند.
کتاب «ثارالله، خون حسین(ع) در رگهای اسلام» با توجه به نیاز و خواستهای عموم برای آشنایی با شخصیت و نهضت امام حسین(ع) نوشته شده و مطالب آن برای گویندگان دینی و روحانیون مفید است.
روش ارایه مطالب این کتاب به گونهای است که در آغاز هر درس ابتدا یک روایت، زیارت، شعر یا بخشهایی از مقاتل بیان میشود.
کتاب «ثارالله، خون حسین(ع) در رگهای اسلام» در چهار فصل به مباحث شخصیت امام حسین(ع)، مقتلنگاری، گزیدههایی از مقتل امام حسین(ع) و یاران ایشان و سوگواری میپردازد.بخشی از کتاب «ثارالله، خون حسین(ع) در رگهای اسلام» به تحقیق به موضوع اربعین حسینی اختصاص دارد و در آن به اختلاف ریشهها و مسائل تاریخی آن توجه شدهاست.
به یقین هرکس به ضرورت عقل یا در اثر تحقیقات خویش به لزوم پیروی از امام زمان (علیه السلام) معتقد باشد، در اولین قدم برای رسیدن به شناخت آن بزرگوار ، پرسش های فراوانی از قبیل آنچه گذشت ، فرا روی خویش می یابد و برای دست یابی به پرسش هایی خود پذیر و قانع کننده، هرگز بی نیاز از مطالعه و تحقیق نیست. و چنین می باشد سایر عنوان هایی که هر کدام متضمن سوالاتی گوناگون است و در همین راستا، یافتن پاسخ برای آنها ضروری می نماید…
در زمان حکومت شاهان قاجار هر ساله در نیمه ماه شعبان به مناسبت ولادت حضرت مهدى (عج)، مجلس جشن مفصل و باشکوهى برپا مىشد که علاوه بر مردم عادى، صاحب مسندان و اعیان شهر و رجال حکومتى و حتى ناصرالدین شاه در آن شرکت مىکردند.
بانى فاضل و ادبپرور مجلس (حاج میرسید حسین)، نسخهاى از این اشعار را نزد خود نگه داشته و در سال ۱۲۳۹ هجری قمری مجموعه اشعار ۴۰ ساله را به شادروان عبرت نائینى مىسپارد تا آن اشعار را در دفترى بازنویسى و مدون و مرتب کند.
همراه با مقدمه ای از دکتر حداد عادل.
مَفاتیحُ الجِنان (به معنای کلیدهای بهشتها) نام رایجترین کتاب دعا در بین شیعیان، تألیف شیخ عباس قمی (۱۲۹۴-۱۳۵۹ق) است. این کتاب مجموعهای از دعاها، مناجاتها، زیارات، اعمال مخصوص ایام سال و ماه و آداب و رسوم دینی است که از پیامبر اسلام و ائمه شیعیان و علما نقل شده است. مؤلف مفاتیح بخش زیادی از این کتاب را از کتابهای پیشین مانند اقبال سید بن طاووس و مصباح کفعمی و زاد المعاد علامه مجلسی گرفته است. متن دعاها و زیارتها به عربی نوشته شده و مؤلف در آغاز بعضی دعاها توضیحات فارسی آورده است.
توضیحات و اعمال این مفاتیح به زبان عربی میباشد.
مسائل اقتصادی یکی از مهمترین مسائل زندگی امروز ما هستند. که میتواند بر روی فرهنگ و امور اجتماعی و فرهنگ و اخلاق مردم تأثیر بگذارند. حال اگر چرخه روابط اقتضادی ناسالم باشد، جامعه دچار چالش خواهد شد و بسیاری از اتفاقهای روزمره و رفتارهای مردم مختل خواهد شد.
کتاب پیش رو، با زبانی طنز به بررسی چند معضل روزمره اقتصادی بومی پرداخته است که حل نشدنشان در اینده عواقب به مراتب بدتری خواهند داشت. مسائلی مانند بانکداری در ایران، دلالبازی در صنعت مسکن، رباخواری و نزولخواری، تنبلی و تنپروری اقتصادی، اطاله دادرسی، زمینخواری و …
کتاب شریف غیبت شیخ طوسی رحمه الله از معتبرترین و قدیمی ترین آثار شیعه می باشد که از جهت نزدیک بودن به عصر غیبت صغری جزء معدود آثار برجای مانده از علمای سلف می باشد و پژوهشگران و محققان مباحث مهدویت و انتظار به عنوان چشمه ای زلال و ناب به آن نگریسته، از آن سیراب می گردند؛ لذا با بررسی ترجمه های قدیمی موجود، برآن شدیم تا این اثر گران بها را با قلمی نو و تحقیقی جدید، ترجمه و در اختیار فارسی زبانان مشتاق قرار دهیم.
شیخ الطایفه محمّد بن حسن طوسی از فقهای نامدار تشیع و از تأثیرگذارترین علمای اسلام در طول تاریخ است. شیخ طوسی، فقیهی متتبّع، اصولی ای محقق، مفسّری ژرف نگر، محدّثی موفق و متکلمی قدرتمند بوده و در بستر تاریخ نه تنها مورد فخر و مباهات جهان شیعه، بلکه از مفاخر اسلام و بشریت است.
ایشان در کلیه علوم اسلام در حدّ اعلای آگاهی قرار داشته است که گوناگونی تألیفات او گواه این مدعاست.
زندگی خاص و شرایط بسیار حساس عصر شیخ و حوادث سنگینی که در نوع خود کم نظیر بلکه بی نظیر بودند از او فرزانه ای بزرگ ساخت که مکتب پر بارش پس از قرن ها هنوز شهد شیرین تشنگان حیات علمی و معنوی است.
علامه حلی در مورد ایشان می فرماید: «شیخ الطائفه و رئیس الطائفه، جلیل القدر، عظیم المنزله نقد عین، صدوق، عارف بالاخبار والرجال والفقه و الاصول والکلام والادب، و جمیع الفضائل تنسب الیه، و مصنف فی کل فنون الاسلام و هوالمهذب للعقائد فی الاصول و الفروع، الجامع لکمالات النفس فی العلم والعمل»؛یعنی شیخ طوسی سرآمد دانشمندان شیعه و پیشوای آنهاست، جایگاهی بزرگ و مقامی با عظمت دارد. شیخ عالمی موثق و مورد استناد بوده و عالم به علومی؛ همچون اخبار، رجال، فقه، اصول، کلام و ادب بوده و تمامی فضایل را دارا بود، وی در تمامی فنون و علوم اسلامی کتاب نوشته است، او عقاید شیعه را در اصول و فروع تهذیب و تنظیم کرده و نیز کمالات نفسانی را در علم و عمل با هم جمع کرد.(۱)
و علامه بحر العلوم نیز می گوید: «محمّد بن الحسن بن علی الطوسی ابوجعفر شیخ الطائفه المحقه و رافع اعلام الشیعه الحقه، امام الفرقه بعد الائمه المعصومین و عماد الشریعه والامامیه فی کل ما یتعلق بالمذهب والدین محقق الاصول والفروع و مهذب فنون المعقول والمسموع شیخ الطائفه علی الاطلاق، و رئیسها الذی تلوی الیه الاعیان. صنف فی جمیع علوم الاسلام وکان القدوه فی ذلک والامام»؛ محمّد بن حسن بن علی طوسی ابوجعفر، از بزرگان مذهب به حقّ امامیه و به اهتزاز در آورنده پرچم حقّ شیعه است، پس از ائمه معصومین علیهم السلام پیشوای فرقه امامیه و ستون شریعت است. او محقق اصول و فروع و تهذیب کننده فنون و علوم معقول و منقول است. بی تردید وی شیخ و بزرگ طایفه شیعه است که همگان چشم به او دوخته اند. در تمامی علوم اسلامی کتاب نوشته و در تمامی آن ها توانمند و پیشوای علمای آن علم است.
کتاب مستطاب و گرانسنگ «منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر»، کتابی روایی از آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی است. مؤلف در این کتاب احادیث مربوط به امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) را از کتب شیعه و سنی جمع آوری کرده است. مؤلف به سبب تألیف این کتاب، برگزیده هشتمین همایش دکترین مهدویت شد. این کتاب یکی از کتب مرجع در حوزه مهدویت می باشد.
این کتاب به زبان عربی و در سه جلد تدوین شده است که ترجمه و تلخیص این کتاب نیز توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده است.
این اثر که نام کامل آن نجم الثاقب فی احوال الامام الغائب است، دومین کتاب علاّمه در موضوع مهدویت و به زبان عربی می باشد. این کتاب ـ چنان چه در مقدمه به آن اشاره شده ـ به درخواست میرزای شیرازی نگاشته شده است. وی با شناخت از دانش و صلاحیت علمی علاّمه نوری از وی می خواهد که کتابی درباره آن حضرت (ع) به زبان فارسی بنویسد و حاجی نوری در پی اجابت این درخواست در کمتر از سه ماه نجم الثاقب را می نگارند.
الحمد للّه الأوّل بلا ابتداء، و الآخر بعد فناء الأشیاء، الولیّ الحمید، العزیز المجید، المتفرّد بالملک و القدره، الفعّال لما یرید، له الخلق و الأمر.
و الحمد للّه الذی الخلق بقدرته، و جعلهم دلیلا علی إلهیّته، و بعث فیهم رسلا مبشّرین و منذرین لئلا یکون للناس علی اللّه حجّه بعد الرسل، یأمرونهم بعبادته، و أیّد کلّ رسول بآیات و معجزات جعلها دلیلا علی صدق نبوّته.
و صلّی اللّه علی محمّد خاتم الأنبیاء و المرسلین، و صاحب المعجز المبین (القرآن العظیم) أوّل الثقلین، کتاب عزیز لا یأتیه الباطل من بین یدیه و لا من خلفه، تنزیل من حکیم حمید.
و الصلاه و السلام علی آله الطیّبین، ثانی الثقلین، و المقرونین بالکتاب المبین، الهداه المهدیّین، ذوی الآیات الباهرات، و المعجزات الظاهرات، و منهل الفضائل و المکرمات، نجوم الهدی و أعلام التقی؛ ما غرّد طیر و شدا.
أمّا بعد:
فقد کان الناس یطالبون کلّ نبیّ مرسل، أو وصی، أن یریهم بعض المعجزات و خوارق العادات شرطا لتصدیقه و الایمان به فذلک أثبت طریق إلی معرفه صدقه و اثبات صحّه نبوّته و وصایته، فما هو المعجز؟
«المعجز فی اللغه: ما یجعل غیره عاجزا، ثمّ تعورف فی الفعل الذی یعجز القادر عن الاتیان بمثله.
و فی الشرع: هو کلّ حادث، من فعل اللّه، أو بأمره، او تمکینه، ناقض لعاده الناس فی زمان تکلیف مطابق لدعوته، أو ما یجری مجراه».
فالمعجزه إذن هی برهان ساطع، و دلیل قاطع، و علامه صدق، یظهرها اللّه علی یدی النبی أو الوصی عند دعائه أو ادعائه، یمکن للناس من خلالها التمییز بین الصادق و الکاذب، و دفع الشکّ و الریب فیه، لئلا تبقی لهم حجّه فی معصیته و مخالفته، و لیهلک من هلک عن بیّنه و یحیا من حیّ عن بیّنه.
و للمعجز أحکام و شروط لا بدّ من توفّرها و معرفتها، ذکر الشیخ المصنّف أربعه منها فی مقدّمه کتابه هذا.
إذا عرفت ذلک فاعلم أنّ أعظم معجزات الأنبیاء، و اشرفها منزله و أسماها رتبه، و أوضحها دلاله هی: (القرآن الکریم) الذی فرض اعجازه علی کلّ من سمعه علی تفاوت مراتبهم فی البلاغه، و اختلاف مشاربهم و تباین تخصصاتهم؛ أعجزهم اسلوبه و نظمه فی الایجاز و الإطاله معا؛ علومه، حکمه، کشفه عن الغیوب الماضیه و أخبار الامم السالفه و سیر الأنبیاء، و إخباره عن الحوادث الآتیه و الغیب؛ و امتاز ببقائه و خلوده، خاصّه و أن سائر معجزات الأنبیاء کانت وقتیّه ذهبت فی حینها، و لم یشاهدها إلّا من عاصرها و حضرها، لذا فهو دلیل علی صدق اولئک الرسل و الأنبیاء، إذ هو مصدّق لهم، و مخبر عن حالهم.
ولادت امام حسین (ع)
امامت امام حسین(ع) در قرآن
فضایل امام حسین(ع) در قرآن
مرجعیت دینی امام حسین(ع) در روایات
امامت امام حسین(ع) در احادیث
اخلاق امام حسین(ع)
فلسفه عزاداری
برپایی شعائر دینی
عزاداری
مرثیه سرایی
گریستن
یزید و خاندان او
دیدگاه ها درباره قاتلان امام حسین
پاسخ به شبهات
حِلیهُ المُتقین معروف ترین کتاب فارسی علامه مجلسی است که راجع به آداب و سنن و اخلاق نوشته شده. این کتاب در ۲۶ ذیحجه سال ۱۰۸۱ (قمری) نوشته شده است. موضوع کتاب عبارت است از اخلاق و آداب و سنن اسلامی که از منابع شیعی در ۱۴ فصل فراهم آمده است.
از جمله کتاب هایی که در موضوع امام عصر (عج) و غیبت ایشان به رشته تحریر در امده،این کتاب است. با وجود این که شیخ صدوق اولین کسی نیست که در این موضوع دست به تالیف زده است و لیکن کتاب وی از اولین کتابها و در عین حال مستندترین آنها در مساله غیبت است.
مرحوم شیخ در زمان تالیف کتاب فقط۱۰۷ سال از غیبت امام عصر (عج) را پشت سر نهاده بود و این کتاب بنا به فرموده خود مصنف در مقدمه کتاب به درخواست حضرت حجت نگاشته شده است.
نویسنده پس از یک مقدمه طولانی، در ضمن ۵۸ باب مطالب کتاب را سامان داده است. مباحث این کتاب را چنانکه خود شیخ هم در پایان مقدمه اشاره دارد می توان به پنج مطلب کلی دسته بندی کرد ، که عبارتند از:
۱- اخبار انبیاء و اولیایی که غیبت داشته اند.
۲- لزوم امامت واثبات امامت دوازده معصوم(ع).
۳- ولادت حضرت مهدی (عج) و اخبار مربوط به آن حضرت .
۴- نامه هایی که از ناحیه آن حضرت صادر شده است.
۵ – عمر طولانی حضرت حجت (عج)
مَفاتیحُ الجِنان (به معنای کلیدهای بهشتها) نام رایجترین کتاب دعا در بین شیعیان، تألیف شیخ عباس قمی (۱۲۹۴-۱۳۵۹ق) است. این کتاب مجموعهای از دعاها، مناجاتها، زیارات، اعمال مخصوص ایام سال و ماه و آداب و رسوم دینی است که از پیامبر اسلام و ائمه شیعیان و علما نقل شده است. مؤلف مفاتیح بخش زیادی از این کتاب را از کتابهای پیشین مانند اقبال سید بن طاووس و مصباح کفعمی و زاد المعاد علامه مجلسی گرفته است. متن دعاها و زیارتها به عربی نوشته شده و مؤلف در آغاز بعضی دعاها توضیحات فارسی آورده است.
«محمد بن ابراهیم بن جعفر» ملقب به «کاتب نعمانی»، یکی از بزرگان محدثین شیعه امامیه در اوایل قرن چهارم هجری و معروف به ابن زینب است. او نویسنده ای است که در شناخت رجال و احادیث آنان تبحر دارد. وی نزد ثقه الاسلام، «محمد بن یعقوب کلینی» ـ صاحب کتاب کافی ـ به آموختن حدیث پرداخت و بخش عمده دانش را از او فراگرفت و کاتب استاد خود (شیخ کلینی) گردید و به همین عنوان (کاتب) شهرت یافت.
از جمله آثار او «غیبت نعمانی» است. وی در این کتاب احادیث مربوط به غیبت و ظهور مسائل مربوط به امامت را گردآوری نموده است.
بازنویسی و روان نویسی کتاب «سیاحت غرب» با تصویرسازیهای حرفهای منتشر شد. آقانجفی کتاب را به عنوان گزارشهای برزخی خود معرفی کرده و آن را از زبان اول شخص روایت کردهاست. نثر سیاحت غرب متعلق به اوایل سده چهاردهم هجری شمسی بوده و در آن از عبارات عربی و دینی فراوانی استفاده شدهاست. در متن کتاب آیات و احادیث ترجمه نشده بود. در نسخه مصور جدید، عبارت های سنگین و نامأنوس کتاب بازنویسی شده است و معنای آیات و روایات با زبانی روان بازنویسی شدهاند.
حضرت امیر المونین علی (علیه السلام)، بی تردید امیرسخن و خداوندگار بلاغت است. کلام او در نزد سخن سنجانِ ظرافت بین، فراتر از بشر و فروتر از خداست.
قطعه ای از سخن او به دست هر بلیغ و خطیبی می افتاد به شگفتی فرو می رفت و دست به دست می گشت، تا این که دانشمند نامور قرن چهارم هجری -سید رضی- را توفیق رفیق گشت و با همت و ذوق فراوان، پاره ای از خطبه ها، نامه ها و کلمات قصار آن امام همام (علیه السلام) را گردآوری کرد و نام نهج البلاغه را بر آن نهاد.
مَفاتیحُ الجِنان (به معنای کلیدهای بهشتها) نام رایجترین کتاب دعا در بین شیعیان، تألیف شیخ عباس قمی (۱۲۹۴-۱۳۵۹ق) است. این کتاب مجموعهای از دعاها، مناجاتها، زیارات، اعمال مخصوص ایام سال و ماه و آداب و رسوم دینی است که از پیامبر اسلام و ائمه شیعیان و علما نقل شده است. مؤلف مفاتیح بخش زیادی از این کتاب را از کتابهای پیشین مانند اقبال سید بن طاووس و مصباح کفعمی و زاد المعاد علامه مجلسی گرفته است. متن دعاها و زیارتها به عربی نوشته شده و مؤلف در آغاز بعضی دعاها توضیحات فارسی آورده است.
کتاب خلاقانهی «دوران زندگی» داستان دورههای زندگی بشر به زبان ساده و کوتاه است. این روایت کوتاه ماجرای خلقت بشر و هبوط آدم بهعنوان اولین پیامبر و فراز و نشیب زندگی پیامبران را تصویر میکند. روایت تاریخ پیامبران در این کتاب با این نگاه نگاشته شده که همهی پیامبران سعی داشتند شرایط حیات طیبه و بستر ظهور منجی را فراهم کنند. ویژگیهای بصری و طراحی ویژهی این کتاب آن را از دیگر کتابها متمایز کرده است. موازی با روایت دوران زندگی بشر و فعالیتهای پیامبران، تصویرسازی این وقایع را پشت متن میبینیم. این تصویرسازیِ بههمپیوسته بهصورت آکاردئونی تا خورده و این پردهی روایت تاریخ بشر را در خود جای داده. انتشارات کتاب جمکران این کتاب را در دو مدل رنگی و سیاهسفید(مناسب برای نقاشی) به چاپ رسانده است.
موضوع اخبار آخرالزمان، مساله ای بود که سید حسن نصرالله در ۳ سخنرانی خود در شبهای پنجم، هفتم و نهم دهه اول محرم سال ۲۰۱۴ به آن پرداخت. روایات آخر الزمان همواره از مسائل بحث برانگیز در جامعه علمی بوده، اما در سال های اخیر به واسطه سرعت تحوّلات منطقه از عراق و شام تا حجاز و یمن، به سطح عمومی جامعه کشیده شده است.
فراگیر شدن چنین مباحثی در جامعه عربی به ویژه جامعه شیعی لبنان بهانه خوبی بود تا دبیر کل حزب الله از فرصت سخنرانی های دهه محرم به بهترین شکل استفاده کند و هم موضوع مورد علاقه و اهتمام جامعه و جوانان را به بحث بگذارد، و هم با تبیین عالمانه و محققانه این موضوع، از ایجاد انحرافات فکری و عقیدتی که بستر آن به شدت فراهم شده بود جلوگیری کند.
کتاب ۹ جلدی «العبقری الحسان فی احوال مولانا صاحب الزمان» تألیف آیتالله شیخ علیاکبر نهاوندی از مشهورترین کتابهای نوشتهشده درباره احوالات و شئون حضرت صاحب الزمان، مهدی موعود(عجلاللهتعالیفرجه) است. این مجموعه سترگ از آن جهت که به قلم یکی از علمای صاحب نام جمعآوری و تدوین شده است، در نوع خود کمنظیر و شاید بینظیر محسوب شود.
در این کتاب به ترتیب مباحث مربوط به آیات قرآن و سایر کتب آسمانی و نیز احادیث نبوی و اخبار واردشده از ائمه بزرگوار در بشارت ظهور حضرت، مباحث علمای اهل سنت که قائل به تولد و حیات آن بزرگوار هستند، تعیین شخصیت و سایر خصوصیات حضرت، مفصلترین اطلاعات از کسانی که بهواسطه یا مستقیم به محضر ایشان شرفیاب شدهاند و مدح انتظار فرج و علایم ظهور و میراث انبیا بین شده است.
قطع رحلی _ خط نیریزی (ترجمه الهی قمشه ای)
قرآن، در اصل مصدر است و به کتابی که بر پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهو آلهوسلم) اختصاص پیدا کرده است گفته میشود. و چنانکه برخی علما گفتهاند؛ وجه نامگذاری این کتاب مقدس به قرآن، آن است که این کتاب، جامع فوائد و آثار تمامی کتب آسمانی است بلکه جامع آثار تمامی علوم است.