نمای میانی: آزادهای که فراز و نشیب زندگیاش را در این کتاب روایت کرده، متولد سال 1342 در قصرشیرین است. محمدرضا عبدی هماکنون ساکن روستای قمشه ماهیدشت از توابع کرمانشاه است .
نمای دور:محمد رضا عبدی، آزاده جنگ تحمیلی، جزو معدود افرادی است که موفق شده از اردوگاه موصل عراق فرار کند. او در این کتاب خاطرات و اتفاقات رنگارنگ و پر پیچ و خم زندگیاش را بازگو میکند: دوران کودکی، تحصیل، دوران قبل از انقلاب و تظاهرات مردمی، اوایل جنگ، درگیری با دشمن در منطقه قصرشیرین، نحوه اسارت در دست عراقیها، برخورد نیروهای عراقی در روزهای اول اسارت و انتقال به زندانها و اردوگاههای بغداد و موصل، اوضاع بد بهداشت و غذا، سرکشی صلیب سرخ از اردوگاه، ورزش در اسارت، انجام فرایض دینی چون نماز و روزه و عزاداری در اسارت، درگیری اسرا با نیروهای بعثی و به شهادت رسیدن عدهای، نحوه تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز از انبارهای دشمن، فکر فرار و طرح نقشه، نحوه فرار، تهیه غذا در مسیر فرار، کمک اهالی روستاها و شیعیان در فرار، تماس تلفنی از عراق با خانواده و گذشتن از مناطق کوهستانی و رسیدن به مرزهای ایران و پیوستن به سپاه اشنویه.
از کتاب:موقع فرار لباس تنمان شبیه لباس سربازی بود. کفشهایمان کتانی چینی سفید بود که هر چند وقت یکبار، یک جفت میدادند. همان شب به مرتضی گفتم: «امشب میخواهیم برویم، واقعا تصمیم نداری همراه ما بیایی؟»
گفت: «نه نمیآیم.»
فکر میکرد نقشه فرار زیاد جدی نیست.
آن شب حدود سی عدد شکلات جمع کردیم و آنها را همراه خود برداشتیم. لباس هایمان را مرتب کردیم و منتظر شدیم شب از راه برسد. نیمههای شب حدود ساعت یک بود. صفحات 91و92
از همین قلم: اسیر کوچک: خاطرات شفاهی غلامرضا رضازاده (سوره مهر) بزرگمرد کوچک: خاطرات شفاهی قنبرعلی بهارستانی (سوره مهر) فرمانده جدید: براساس زندگی شهید احمد متوسلیان (شاهد، سوره مهر) راز مدرسه ما: زندگینامه داستانی شهید محمود قندی(شاهد)
فرار از موصل
250,000 تومان Original price was: 250,000 تومان.225,000 تومانCurrent price is: 225,000 تومان.
نمای نزدیک:محمدرضا عبدی که متولد قصر شیرین است با شروع جنگ تحمیلی، در حالی که هفده ساله بود، همراه دیگر مردم به دفاع از شهر خود پرداخت اما به علت کمبود نیرو و مهمات در اوایل مهرماه ۱۳۵۹ قصرشیرین پس از محاصره سقوط کرد و وی به اسارت نیروهای عراقی در میآمد. عبدی پس از سپری کردن حدود سی ماه در اسارتگاههای رژیم بعث عراق، موفق شد اول فروردین ماه ۱۳۶۲ همراه با زاگرس میرانی از اردوگاه موصل فرار کند و پس از ۲۷ شبانهروز پیادهروی و تحمل مشقات و سختیهای فراوان خود را به ایران برساند. کتاب حاضر شامل دو بخش است؛ نیمه اول خاطرات محمدرضا عبدی از دوران کودکی، نحوه اسارت و دوران اسارت او در زندانهای پادگان مندلی، بغداد و اردوگاه موصل را دربر میگیرد و نیمه دوم کتاب شرحی است از نحوه فرار او و همرزمش از اردوگاه موصل. چگونگی طراحی نقشه فرار از طریق پارکینگ اردوگاه و گذشتن از روستاها و مناطق سخت، از بخشهای جذاب و نفسگیر این خاطراتند. در بخش پایانی کتاب « فرار از موصل»، خاطرات آزاده مرتضی سهیل بیگی با عنوان «پس از فرار» روایت شده که به شرح وضعیت اردوگاه و عکسالعمل عراقیها پس از فرار این دو اسیر میپردازد. روایتی که در این کتاب، به شکلی داستانی و با کشمکش آمده و همچنین مجموعه تصاویری که عبدی پیش روی مخاطب قرار میگیرد، این احساس را زنده میکند که میتوان بر اساس این خاطرات جذاب و سرشار از تعلیق، یک اثر تصویری تراز اول ساخت. مصاحبه و تدوین حرفهای حسین نیری نیز بر جذابیت کتاب افزوده است.
در انبار موجود نمی باشد
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.