امامت ، غیبت ، ظهور
کتاب در سه بخش تنظیم شده است.
بخش اول به مسئله «امامت» می پردازد البته امامت حضرت ولی عصر (علیه السلام)، مسائلی مثل شناخت حضرت مهدی (علیه السلام) (ولادت حضرت، امام مهدی (علیه السلام) در قرآن و احادیث و…) هم چنین ویژگی ها و اوصاف حضرت مهدی (علیه السلام) در این قسمت بحث می شود.
بخش دوم کتاب که موسوم به «غیبت» می باشد. غیبت حضرت مهدی (علیه السلام) و هم چنین سنت انتظار بحث کرده، و در آخر این بخش نیز بحث ولایت فقیه را به میان کشیده است.
بخش سوم کتاب به مقوله «ظهور» پرداخته است. هم چنین در آخر این بخش به گوشه هایی از فرمایشات حضرت مهدی (علیه السلام) اشاره می کند.
برشی از کتاب:
مرحوم ثقه الاسلام نوری در بیان اسماء شریفه امام عصر علیه السلام، بااستناد به آیات و روایات و کتب آسمانی پیشین و تعبیرات راویان و تاریخ نگاران تعداد یکصد و هشتاد و دو اسم و لقب برای حضرت مهدی علیه السلام ذکر می کند و مدّعی است که در این مقام، از استنباطهای شخصی و استحسان های غیر قطعی خودداری نموده است که در غیر این صورت چندین برابر این اسماء و القاب، قابل استخراچ از کتب مختلفه بود، که از آن جمله است:
محمّد، احمد، عبد اللَّه، محمود، مهدی، برهان، حجّت، حامد، خلف صالح، داعی، شرید، صاحب، غائب، قائم، منتظر و…
کنیه های آن حضرت عبارتند از: ابوالقاسم (هم کنیه پیامبرصلی الله علیه وآله)، ابو عبداللَّه، ابوصالح که مرحوم نوری ابوابراهیم، ابوالحسن و ابوتراب را نیز از کنیه های ایشان شمرده است.در اینجا به ذکر پاره ای عناوین و صفات که در ضمن زیارتهای مختلف و ادعیه مربوط به حضرت مهدی علیه السلام مورد تصریح قرار گرفته است، اشاره داریم. با این امید که دقّت و تأمّلی در آنها، ما را با شؤونات مختلفه آن بزرگوار آشنا ساخته و مقاماتی را که غالباً از لسان معصومین علیهم السلام در ضمن این دعاها و زیارتها برای امام دوازدهم علیه السلام برشمرده شده برایمان روشن تر سازد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.