داستان برده ها
روایت انتقادی سرگذشت برده ها در تاریخ و آنچه تا امروز ادامه دارد….
برده کردن انسانهای آزاد، قدمتی به طول تاریخ زندگی بشر دارد، اما در دوران معاصر، سرمایه داریِ خونآشامی که در غرب شکل گرفت، ابعاد بسیار گستردهای به این اتفاق زشت داد و بهواسطه بردهسازی رنگین پوستان، همه دنیا را به صورت غیر مستقیم برده و وابسته خودشان کردند. صنعت نیاز به مصرف داشت و بردههای سیاه، عمر و زندگی خود را وقف تولید محصولاتی کردند که پرمصرف بودند: شکر، قهوه، پنبه، چای، برنج، توتون و تنباکو.
از روزی که دریانوردان اشغالگر پرتغالی و اسپانیایی، اولین مستعمرههای خود را در قاره جدید بنا میکردند، همه چیز برای بومیها تلخ شد و این تلخی، با استثمار و نابود کردن نسلهای زیادی از مردم آفریقا ادامه پیدا کرد.
این کتاب با ترجمه منابع موجود و در بیشتر موارد با بیان نکتههای گفتهنشده تاریخ، سعی دارد رنج و ستم بزرگی را که بر انسانهای زیادی در دنیا رفته، روایت کند؛ انسانهایی که قربانی پولپرستی و سنگدلی تاجران و سرمایهداران اروپایی و آمریکایی شدند.
پدران دنیای مدرن که خیلی شیک و اتوکشیده، هنوز با تکبر در دنیا به همان رفتار گذشته خود ادامه میدهند، هرگز از رفتار گذشته خود پشیمان نشدند و فقط شکل ستم و بیعدالتی خود را عوض کردهاند.
این کتاب به مخاطب نشان میدهد که باید حواسش باشد آنها برای کسی دلسوزی نمیکنند و برای رسیدن به منافع خود ترسی از هیچ جنایتی ندارند و حاضرند تا هویت و عزت و آزادی دیگران را برای رسیدن به منفعت خودشان خرید و فروش کنند. دنیای امروز ما هنوز هم صحنه همان درگیری برده گرفتن و برده شدن است.
برشی از کتاب داستان برده ها:
بردهداری در خود آفریقا هم در زمان تجارت برده از طریق اقیانوس اطلس، وجود داشت. اما آ نها بردههای شخصی خود را نمیفروختند؛ بلکه برای فروش، باید بردهها را از مناطق مختلف شکار میکردند و به اسارت میبردند. تهاجمهایی که به سرزمینهای داخلی آفریقا میشد، بردههای زیادی در اختیار تاجران محلی میگذاشت تا به بازرگانان اروپایی بفروشند. این بردهها به سواحل منتقل میشدند تا منتظر خریداران خارجی باشند.
مردانِ جنگ آفریقا یک قاره صلحآمیز و ایمن نبود. جنگجویان آفریقایی به نیروی جنگاوری و ابزار جنگی خود در میان قبایل همسایه افتخار میکردند. زمانی که در جنگها انسانی اسیر می شد؛ یا کشته میشد و یا به عنوان برده در خدمت فاتحان بود. آمدن اروپاییها به افراد قبیلههای دشمن ارزش اضافهای داد، و باعث افزایش درگیریها شد، اما با انگیزۀ جدید شکار بردههای بیشتر برای فروش….
سمانه –
خیلی خیلی خوب بود این کتاب.
ممنون از شما
واقعا تونستم زندگی آدمهای بسیاری رو درک کنم که زیر فشار و ستم اروپاییها و آمریکاییهای به ظاهر متمدن زندگی می کردن.
این آدمهای به ظاهر متمدن هنوز هم همونقدر وحشی و ظالم هستند.