تاریخچه مسجد مقدس جمکران
مسجد شريف جمكران در نزديكى و در طرف شرقى شهر مقدس قم، سمت جاده قم كاشان واقع شده است كه از همان ابتداى بناى آن، تا به امروز مورد توجه شيفتگان امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) بوده است وعلماى بزرگ، نسبت به حضور وخواندن نماز مخصوص در آنجا، عنايت خاصّى داشتهاند. افراد زيادى در طول تاريخ در اين مكان مقدّس مورد الطاف حضرت بقية الله الاعظم ـارواحنا فداه ـ واقع شده، گرفتارىها ومشكلات مادى وجسمى ومعنوى آنان برطرف شده است كه با مراجعه به تاريخ، صدق نوشتار ما روشن خواهد شد، وبه همين منظور دو نمونه از آن موارد را در اين مجموعه نقل مىكنيم.
در سالهاى اخير، با توجّه به اقبال عمومى به امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) اين مسجد نيز بيشتر مورد توجّه مردم واهل تقوا وايمان قرار گرفته، و از نقاط مختلف ايران و جهان براى درك بركات وفيوضات الهى به اين مكان مقدّس مىآيند؛ و از طرفى هم بناى آن تجديد شده و وسعت يافته تا زائرين در تنگنا و مشقّت قرار نگيرند.
این اثر به بررسی تاریخچه و سند مسجد مقدس جمکران و تشرف علمای بزرگ اسلام به مسجد جمکران، شفای بیماران و … پرداخته است.
ضمنا این اثر به ضمیمۀ دعای عهد، دعای توسل، زیارت آل یاسین، استغاثه به امام زمان(عجلالله تعالیفرجه) و طریقه عریضه نوشتن به امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) میباشد.
برشی از کتاب:
شيخ فاضل حسن بن محمّد بن حسن قمى كه از بزرگان قدما وعلماى شيعه واز معاصرين شيخ صدوق؛ بوده است، در كتاب خود به نام تاريخ قم، راجع به بناى مسجد مقدس جمكران از كتاب «مونس الحزين فى معرفة الحقّ واليقين» چنين نقل كرده است :
شيخ حسن بن مثله جمكرانى كه يكى از صلحا است، مىگويد : من شب سهشنبه هفدهم ماه رمضان 373 هـ.ق در منزل خود در قريه جمكران خوابيده بودم، نيمى از شب گذشته بود كه ناگاه عدّهاى از مردم به در خانه من آمدند ومرا بيدار كردند وگفتند: برخيز ومولاى خود حضرت مهدى صاحب الزمان 7 را اجابت كن كه تو را طلب نموده است.
حسن مىگويد: من برخاستم وخود را جمع وجور كرده وآماده شدم…
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.