تحقیقی پیرامون اهمیت اذان و اقامه و سومین شهادت (گواهی به ولایت علی علیهالسلام در اذان و اقامه)
اقتباس و ترجمه ی اجماعات فقه الشیعه فقیه محقق آیت الله مرعشی
حضرت علي عليه السلام مي فرمايد : من صلي بأذان و اقامه صلي خلفه صف من الملائکه لا يري طرفاه و من صلي باقامه صلي خلفه ملک ؛
هر کس نماز خود را با اذان و اقامه بخواند ، صفي از فرشتگان پشت سر او به نماز مي ايستند که دو طرف آن ديده نمي شود و هر کس نماز خود را با اقامه ي تنها بخواند يک فرشته پشت سر او نماز مي گزارد .
مسأله : کسي که اذان و اقامه را عمدا ترک کرده و وارد نماز شده است نمي تواند نماز را به خاطر تدارک اذان و اقامه قطع نمايد و اما اگر به خاطر فراموشي باشد تا به حد رکوع نرسيده به اتفاق همه ي فقها مي تواند نماز را قطع کرده و پس از گفتن اذان و اقامه دوباره نماز را شروع کند و اما اگر در رکوع يادش بيايد اختلافي است.
فلسفه و اسرار اذان و اقامه
در بعضي از اخبار « اذان » به نفخه ي اولي که براي مردن خلايق است و « اقامه » به نفخه ي دوم که براي زنده شدن خلايق و خارج شدن از قبرهاست تشبيه شده است .
و از حضرت رضا عليه السلام روايت شده است که : خداوند مردم را به اذان امر فرمود براي جهات بسياري که بعضي از آنها يادآوري مردم و آگاه نمودن افراد غافل و معرفتي وقت نماز به کساني که سرگرم به کار هستند .
دستور اذان و اقامه
مسأله : اذان هجده جمله است : الله اکبر ( چهار مرتبه ) أشهد ان لا اله الا الله ،
أشهد أن محمدا رسول الله ، حي علي الصلوه ، حي علي الفلاح ، حي علي خير العمل ، الله اکبر ، لا اله الا الله ( هر يک دو مرتبه ) و اقامه هفده جمله است ؛ يعني دو مرتبه الله اکبر از اول اذان و يک مرتبه لا اله الا الله از آخر آن کم مي شود و بعد از گفتن حي علي خير العمل بايد دو مرتبه قد قامت الصلاه اضافه نمود .
مسأله : « أشهد أن عليا ولي الله » جزء اذان و اقامه نيست ؛ ولي خوب است بعد از « أشهد أن محمدا رسول الله » به قصد قربت گفته شود.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.