هنر معلمی
بیان ویژگیهای یک «معلم مطلوب» و بایستههای کار مهم معلمی است. در این نوشتار اموری را که یک معلم باید رعایت کند تا بازدهی خوبی از تعلیم و تربیت داشته باشد، بیان شده و آسیبشناسی اجمالی از رابطه بین معلم و دانشآموز ارایه گردیده است. از نظر نگارنده معلم باید دارای صبر و حوصلهای بالا در تدریس برخوردار باشد. احساسات و عواطف دانشآموز را درک کند، دارای نفوذ شخصیت بوده و با آمادگی کامل علمی در کلاس درس حضور یابد، صمیمیت و نشاط را در کلاس حکمفرما نماید و همواره به مسوولیت معلمی خویش به دید احترام و اهمیت بنگرد. نقش معلم در بالابرد قوه تفکر دانشآموزان و پرورش استعدادهای آنان از دیگر مندرجات این کتاب است.
نقش معلّم به قدری والا و گرانقدر است که پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه وآله می فرماید: «بالتّعلیم اُرسلت» من برای تعلیم فرستاده شدم، و به قدری حساس و بااهمیت است که امام علی علیه السلام فرمود: کسی که خود را در مقام هدایت و تعلیم مردم قرار می دهد، باید پیش از آنکه به تعلیم دیگری همّت گمارد، به تهذیب خویش اقدام نماید و تأدیب عملی اش بیش از تأدیب زبانی اش باشد؛ زیرا کسی که ادب آموز و معلّم خویشتن است، به احترام سزاوارتر و برتر از کسی است که [تنها] معلّم و مربی دیگران است.
برشی از کتاب:
معلمى شغل وحرفه نيست، ذوق وهنر است، مسؤوليتى است كه ريشه در اعماق وجود انسانهاى فرهيخته ودلسوخته دارد؛ آرى، معلمى رسالتى است پيامبرگونه. معلّم، با سرمايه بزرگِ علمِ توأم با حلم وتهذيب نفس، همچون پدرى مهربان پا به پاى شاگردانش در هر بحث وگفتگوى علمى وتربيتى شركت مىكند ودر فضاى مدرسه زمينه طرح پرسشها را در ذهن دانشآموزان فراهم مىسازد وآنان را به جستجوى افقهاى وسيعتر وفهم ودرك علمىِ فراتر وامىدارد. روان بانشاط وپرفروغش همچون نسيمى روحبخش كه به گلهاى بهارى مىوزد، استعدادهاى نهفته ذهنها را بارور مىسازد ودرپرتو تعامل علمىِ دانشآموزان با يكديگر در گروههاى آموزشى، سطح فكر آنان را ارتقا مىبخشد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.