نقش دوستان در سرنوشت انسان
شخصیت هر انسانی در جهت مثبت یا منفی متأثر از عوامل گوناگونی است، وراثت محیط، آموزش و پرورش و… اموری هستند که نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در تکوّن شخصیت انسان ها ایفا می کنند و هر کدام سهم قابل توجهی در سعادت یا شقاوت، تکامل یا سقوط علمی، اخلاقی، فکری و رفتاری انسان را برعهده دارند، امّا در میان همه عوامل هیچ عاملی به اندازه دوستان در سرنوشت انسان مؤثر نیستند. دوست، همنشین و رفیق بالاترین تأثیر را در ساختار شخصیت انسان می گذارد، زیرا اثر پذیری افراد از دوستان خویش از هر چیز دیگر زیادتر است، براین اساس اگر دوستان انسان، افراد باایمان، مذهبی، خوش رفتار و دارای صفات نیک و اخلاق حسنه نظیر صداقت، امانت، عفت، سخاوت، ایثار، شجاعت، جوانمردی و… باشند، انسان نیز به حکم اثر پذیری به همین صفات متصف خواهد شد، اگر دوستان انسان، اشخاصی بی عقیده، سست مذهب بد رفتار، آلوده و دارای اخلاقی زشت و اوصافی حیوانی باشند، قهراً به حکم اثرگذاری در دوستان، انسان را در همین وادی قرار داده و به ورطه سقوط می کشانند.
بر همین اساس است که آموزه های دینی به ما توصیه می کنند که قبل از ارزیابی دوستان هر فرد، در مورد وی قضاوت مثبت یا منفی نداشته باشید.
اثرگذاری دوستان به اندازه ای است که می تواند سرنوشت انسان را به طور کلی عوض نموده، فرد سعادتمند را دچار شقاوت، یا شخص شقی را سعادتمند نماید.
مکتب اسلام که فوق العاده خواستار سعادت و کمال انسان هاست، توصیه و تأکید فراوان نموده تا انسان ها در انتخاب دوستان خویش حساس باشند، افراد مثبت، شایسته، با عقیده، خوش رفتار، خوش خلق را برای دوستی برگزینند، تا در سایه دوستی با آنان، رفیق راه سعادت داشته، به سعادت دنیا و آخرت دست پیدا کنند.
اسلام پیروان خویش را از رفاقت و دوستی با افراد بی دین، آلوده، بی ادب، جاهل، دنیا پرست، متکبر، خائن و… به شدت برحذر داشته و خطر همنشینی با آنان را گوشزد نموده است.
برشی از کتاب:
ميعارهاى انتخاب دوست شايسته چيست؟
دوست شايسته ومناسب كه بتواند انسان را به رشد، كمال وسعادت برساند وموجبات سربلندى انسان را در دنيا وآخرت فراهم سازد، بايد شرايطى داشته باشد كه بدون آن شرايط، هرگز سزاوار رفاقت ودوستى نيست، بلكه بايد از او پرهيز شود.
اينك به برخى از اين شرايط اشاره مىكنيم :
- ايمان وباورهاى دينى
اولين معيار براى دوستى، باورهاى دينى واعتقاد به امور اعتقادى ومذهبى است. هر كس در انتخاب دوست ورفيق، بايد روى اين مسئله دقت وحساسيت داشته باشد وكسى را به عنوان دوست برگزيند كه: به تمام امور اعتقادى وباور قوى ومستحكم داشته باشد؛ خداباور وقيامت باور باشد وبه حساب وكتاب، پاداش وكيفر، بهشت ودوزخ، با تمام وجود اعتقاد داشته باشد…
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.