گناهان زبان
گاهی چنان غرق زندگی دنیایی میشویم که یادمان میرود که تکتک رفتارها، سخنان و کنشهای ما ثبت و ضبط میشود و در قیامت جلوی چشمانمان ظاهر میشود. شاهدان اعمالمان هم کسانی نیستند جزء اعضای بدن خودمان! همین زبان، گوش و چشمانی که با آن زندگی روزمره را سپری میکنیم و بهره خاصی از آن نمیبریم، روز قیامت از ما به خدا شکایت میبرند و علیهمان شهادت میدهند. خواندن و دانستن بهرههایی از که اعضای بدن میتوان داشت، ما را برای زندگی سعادتمندانه کمک کند.
انتشارات کتاب جمکران در کتابی با عنوان «گناهان زبان» سخنرانیهای حجتالاسلاموالمسلمین استاد هاشمینژاد را تدوین و تنقیح کرده است و پیشاروی مخاطبان خود قرار داده است. حجتاسلام هاشمینژاد این سخنرانیها را در ماه مبارک رمضان و در محل مسجد مقدس جمکران ایراد کردهاند و موضوع آنها گناهانی است که بهواسطه اعضا و جوارحمان مرتکب میشویم؛ در این میان نقش زبان پررنگتر است و به آن بیشتر پرداخت شده است و نام کتاب نیز از همین روست.
مقدمه کتاب درباره زبان و استفاده از آن میخوانیم: «برخی از اولیای الهی همیشه و در هر حال از این نعمت الهی برخورد مراقبت میکردند و زمانی لب به سخن میگشودند که خیری و بهرهای معنوی و در راستای اطاعت از فرمان الهی باشد، اما برخی از انسانها همیشه در غفلت و جهل به سر میبرند و از این عطیه الهی مثل سایر اعضا و جوارح بهرهبرداری مناسبی نمیکنند و با استفاده نادرست از زبان اعمال نیک خود را از بین میبرند.»
کتاب «گناهان زبان؛ به همراه حکایتهای آموزنده» در 9 گفتار تدوین شده است که هفت گفتار آن درباره گناهان زبان از جمله غیبت، عیبجویی، دروغ و سخنچینی است و دو گفتار دیگر یکی به گناهان چشم و دیگری به گناهان گوش میپردازد. استاد هاشمینژاد در جایجای مباحث حکایتهای شنیدنی و آموزندهای را تعریف میکنند و از روایتها و آیات قرآن نیز فراوان استفاده میکنند.
برشی از کتاب:
«قرآن میفرماید «إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ؛ تأکیداً بعضی گمانهای شما گناه است.» حق نداری به برادر دینیات بدگمانی باشی. حق نداری نسبت به مردم تفکر بد داشته باشی. «وَلَا تَجَسَّسُوا؛ تجسس در امور هم نکنید.» ماشینش را عوض کرده، به من چه ربطی دارد؟! چه خانهای خریده است! به ما ارتباطی ندارد. از کجا آورده که زندگیاش را اینجوری کرده است؟! ما وظیفه نداریم که تجسس کنیم. چقدر جنس آورده در مغازهاش؟ تازگی چقدر جنس وارد کرده؟ به ما ربطی ندارد! ما باید به فکر خودمان باشیم.»
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.