پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام
امروزه مردم آن چنان کم حوصله و شتاب زده شده اند که نه تنها دیگر وقتی برای طبخ و پخت غذا نمی گذارند و به آماده خوری روی آورده اند، بلکه حتی حوصله جویدن هم ندارند، و از آب میوه استفاده می کنند.
این کلام، اگر چه طنز تلخی است و عمومیت و شمول ندارد، ولی در واقع حاکی از ظهور روحیات و اخلاق جدیدی در زندگی مردم است که رویکردهای تازه ای را در طرح برنامه ها در زمینه های مختلف می طلبد؛ اگر آمار تأسف برانگیز مطالعه را نیز در کنار این پدیده مورد ارزیابی قرار دهیم، ضرورت توجه به این مسأله را دوچندان خواهیم یافت.
فراگیری فقه (احکام شرعی) و معارف اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نبوده، و آگاهی اندک و ناقص عموم مردم و به ویژه نسل جوان از دستورات شرعی گویای همین امر است، علاوه بر این که تجربه نیز نشان داده است که «مختصر و مفید» همیشه مطلوب تر و همراه با بازدهی بیشتر است. طبیعی است با مد نظر قرار دادن این روحیه و پاسخ به 300 پرسش از احکام، انطباق و تنظیم امور با روش بوجود آمده- البته تا مقدار ممکن- توفیق فراهم سازی بستر مناسب و لازم برای ارائه معارف و نظرات شارع مقدس بیش از پیش فراهم می گردد.
کتاب حاضر که دربردارنده پاسخ های کوتاه به سؤالات شرعی و احکام مبتلا به امروز است، مجموعه پرسشها و پاسخهائی است که به تدریج در مجله پرسمان دانشجویی منتشر گردیده و اکنون پس از بررسی مجدد و اصلاحات و اضافات مطابق با فتاوی حضرت آیه اللّه العظمی صافی گلپایگانی «دامت برکاته» در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
تلاش بر آن بوده است که پاسخها بصورت کوتاه و صریح و روشن و بدور از اصطلاحات فقهی تنظیم گردد، تا بتواند مورد استفاده همگان واقع شود.
از خداوند متعال توفیق انتشار ادامه این مجموعه را مسئلت می نمایم.
برشی از کتاب:
احكام نماز
- سخن گفتن در اثناى اذان واقامه چه صورت دارد؟
سخن نگفتن در اثناى اذان واقامه مستحب است.
- هنگامى كه وقت اذان به افق شهر از راديو يا تلويزيون اعلام مىشود، مىتوان نماز خواند يا بايد صبر كرد تا اذان راديو يا مسجد تمام شود؟
ملاكِ شروعِ به نماز، داخل شدن وقت است. پس اگر از طريق اذان راديو وتلويزيون يا مسجد اطمينان به دخول وقت پيدا شود، مىتوان پيش از تمام شدن اذان، نماز را خواند؛ هر چند مقدارى تأخير براى رعايت احتياط، خصوصآ در اذان صبح، مطلوب است.
- هنگام صبح اگر شك كنيم كه آفتاب طلوع كرده يا نه، بايد نماز را به نيت ادا بخوانيم يا قضا؟
مىتوانيد به نيت ادا بخوانيد ومىتوانيد به قصد ما فى الذمّه به جا آوريد، به اين معنى كه اگر قضا شده باشد، قضا واگر آفتاب طلوع نكرده، ادا باشد.
- اگر بعد از نماز شك كنيم كه وضو داشتهايم يا نه، نماز چه حكمى دارد؟
نماز صحيح است وبه شك در وضوى بعد از نماز اعتنا نكنيد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.