ولاء و ولایت
از منظر آیت الله العظمی علی صافی گلپایگانی
نویسنده در این کتاب از دو دیدگاه کلامی ـ اعتقادی و عرفانی ـ فلسفی و نیز از منظر قرآن کریم به مسئله مهدویت پرداخته است. در این مسیر ابتدا چگونگی انتخاب نرجس خاتون برای همسری امام حسن عسگری(ع) شرح داده شده و سپس کیفیت و چگونگی میلاد امام زمان(عج) بازگو و وظایف منتظران در عصر غیبت برشمرده شده است. آنگاه فلسفه غیبت مطرح و نقش نواب چهارگانه در عصر غیبت بررسی و پس از آن خلفای دوران غیبت صغری معرفی و رفتار حکومتی آنها ارزیابی شده است. در ادامه علائم خاصه، حتمیه و غیرحتمیه ظهور بیان و نقش ایرانیان در دوران ظهور تبیین گردیده است. در پایان ضمن بیان علل ادعاهای دروغین مهدویت، چگونگی تأسیس و شکلگیری «انجمن حجتیه» تشریح و مبحث موعود باوری در میان ادیان و مکاتب مختلف مطالعه شده است. همچنین در کتاب نحوه تشرّف برخی از بزرگان دین به محضر امام زمان (عج) بازگو و تاریخچه ساخت بنای مسجد مقدس جمکران نیز ارائه شده است.”
برشی از کتاب:
ولاء ، ولایت ( به فتح ” واو ” ، ولایت ( به کسر ” واو ” ، ولی ،مولی ، اولی و امثال اینها همه از ماده ” ولی ” – و ، ل ، ی – اشتقاق یافته اند این واژه از پر استعمال ترین واژه های قرآن کریم است که به صورتهای مختلفی به کار رفته است ، می گویند در 124 مورد به صورت اسم و 112 مورد در قالب فعل در قرآن کریم آمده است . معنای اصلی این کلمه همچنان که راغب در مفردات القرآن گفته است ،
قرار گرفتن چیزی در کنار چیز دیگر است به نحوی که فاصله ای در کار نباشد ، یعنی اگر دو چیز آنچنان به هم متصل باشند که هیچ چیز دیگر در میان آنها نباشد ، ماده ” ولی ” استعمال می شود مثلا اگر چند نفر پهلوی هم نشسته باشند و ما بخواهیم وضع و ترتیب نشستن آنها را بیان کنیم ، می گوییم : زید در صدر مجلس نشسته است ” ویلیه عمرو ، ویلی عمروا بکر ” یعنی بلافاصله در کنار زید عمرو نشسته است و در کنار عمرو بدون هیچ فاصله ای بکر نشسته است…
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.