نشانههایی از مهدی (عجلاللهتعالیفرجه)
آخرین پیامبر الهی در اولین جلسه ابلاغ رسالت در حضور اقوام و عشیره خود که به دستور خداوند متعال برگزار گردید، در کنار اصل های اساسی دین اسلام؛ یعنی توحید و نبوت، مسئله امامت و جانشینی خود را نیز مطرح فرمود. بنابراین سه اصل اساسی توحید و نبوت وامامت، از همان روز اوّل ابلاغ رسالت در کنار یکدیگر مطرح شد.
پیامبر خداصلی الله علیه وآله در آن جلسه فرمود هر کدام از شما که زودتر به خدا و من ایمان بیاورد او وصی و خلیفه و جانشین من خواهد بود. تنها کسی که در آن جمع حدود چهل نفری اعلام آمادگی کرد، امیر المؤمنین علی علیه السلام بود. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله سه بار سخن خود را تکرار کرد؛ ولی کسی جز امام علی علیه السلام درخواست آن حضرت را اجابت نکرد؛ لذا فرمود: همه بدانید که این علی وصی و خلیفه من بر شماست. اتفاقاً برخی از حاضران با تمسخر به ابوطالب گفتند از این به بعد باید از پسرت اطاعت کنی.
به هر حال مسئله خلافت پیامبرصلی الله علیه وآله از همان ابتدای بعثت و تبلیغ رسالت، در کنار توحید و نبوت و دوشادوش هم مطرح بود؛ اگر چه بعداً پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله، تعداد و اسامی و خصوصیات جانشینان و امامان را نیز بیان فرمودند که دوازده نفرند و به احادیث ۱۲ خلیفه در بین روایات شیعه و سنّی معروف است.
بیان این مطالب مسلمانان را به پرس و جو واداشت؛ چنان که در روایات فراوانی می بینیم؛ چه از شیعه و چه از اهل سنّت، همواره از پیامبر و امامان علیهم السلام در این مورد سؤال کرده اند که نام او چیست؟ فرزند کیست؟ چه موقع متولد می شود؟ آیا غایب خواهد شد؟ چه موقع ظهور خواهد کرد؟ و از این قبیل سؤالات که حضرات معصومین علیهم السلام نیز با توجّه به شرایط آن زمان جواب می دادند.
پیرامون امام زمان علیه السلام در موضوعات مختلف، سؤالات و شبهات فراوانی مطرح شده و جواب آن نیز داده شده و کتاب های متعدّدی نیز در این زمینه چاپ شده است؛ لکن آنچه ما در این کتاب دنبال نموده ایم، فقط سؤالاتی است که اصحاب پیامبر و امامان علیهم السلام از آن حضرات پرسیده اند و ایشان نیز جواب داده اند، توفیق شد .
برشی از کتاب:
مرحوم شیخ صدوق در کتاب کمال الدین مىفرماید: سیّد بن محمّد حمیرى در قسمتى از یک حدیث طولانى نقل مىکند به امام صادق (علیهالسلام) عرض کردم :
اى فرزند رسول خدا! اخبار وروایات صحیحى از پدران بزرگوار شما در مورد غیبت رسیده است، بفرمایید در مورد چه کسى این غیبت رخ خواهد داد؟
امام صادق (علیهالسلام) فرمود :
«سَتَقَعُ بِالسَّادِسِ مِنْ وُلْدِی وَالثَّانِی عَشَرَ مِنَ الاَْئِمَّهِ الْهُدَاهِ بَعْدَ رَسُولِ اللهِ ۹ أَوَّلُهُمْ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ ۷ وَآخِرُهُمُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ بَقِیَّهُ اللهِ فِی أَرْضِهِ صَاحِبُ الزَّمَانِ وَخَلِیفَهُ الرَّحْمَنِ وَاللهِ لَوْ بَقِیَ فِی غَیْبَتِهِ مَا بَقِیَ نُوحٌ فِی قَوْمِهِ لَمْ یَخْرُجْ مِنَ الدُّنْیَا حَتَّى یَظْهَرَ فَیَمْلَأَ الاَْرْضَ قِسْطآ وَعَدْلا کَمَا مُلِئَتْ جَوْرآ وَظُلْمآ»؛
«براى ششمین امام از فرزندان من خواهد بود، او که امام دوازدهم هدایت بعد از رسول خداست که اوّل ایشان امیرالمؤمنین على (علیهالسلام) است وآخرین آنان قائم به حقّ خواهد بود، او که بقیه الله در زمین وصاحب زمان وجانشین خداوند است. به خدا قسم که اگر در غیبت خود باقى بماند به مقدارى که نوح در قومش مانده بود، از دنیا نخواهد رفت تا اینکه ظهور نماید وزمین را از قسط وعدل پر کند؛ چنانکه از ظلم وستم پر شده باشد».
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.