برشی از کتاب اخلاق و معنویت در نهضت عاشورا:
نهضت عاشورا؛ الگوی عملی اخلاق اسلامی
گویا اباعبدالله الحسین (علیه السلام) برای ارائه الگوی کامل اخلاقی از این نهضت، در جریان عاشورا گام به گام اصول اخلاقی را در برابر دشمن به نمایش گذاشته است؛ به طوری که عاشورا را جلوه گاه خلق و خوی متعالی و مکارم متین اخلاقی قرار داده است. رفتار او و سخنان دلنشین آن حضرت و خانواده و یاران او در نهضت کربلا منبع ارزشمندی برای آموزش اخلاق و الگویی غنی و کامل در زمینه خودسازی و سلوک اجتماعی و تربیت و کرامت انسانی است.
متأسفانه تاکنون نتوانسته ایم ارزش های عاشورا را آن چنان که شایسته و بایسته است، بشناسیم و به جوامع جهانی بشناسانیم. از این رو، عاشورا رسالت بزرگی را بر دوش همه دین داران به ویژه افراد آگاه جامعه نهاده است و همگان پس از شناخت ابعاد آن موظفند خود و جامعه خود را با آن مقایسه کنند و از آن الگو و سرمشق بگیرند.
بصیرت یقین محور
بصیرت و آگاهی یاران امام حسین (علیه السلام) در پرتو نورانیت قلب آنان بر باور و یقین به این امر بود که همراه شدن با امام (علیه السلام) و شهادت در کنار او، پاداش اخروی و سعادت ابدی را صددرصد برای آنان تضمین می کند؛ لذا در میدان رزم و جهاد پیوسته از سعادت ابدی خود بسیار سخن گفته و با اشتیاق فراوان به استقبال مرگ می رفتند.
و این واقعیتی است که وقتی زینب کبری(سلام الله علیها) از همراهی اصحاب احساس نگرانی می کند، امام (علیه السلام) درباره آنان می فرماید «به خدا سوگند! آری، آن ها را آزموده ام و نیافتم آنان را مگر دلاور و غرّنده و باصلابت و استوار. اشتیاق آنان به کشته شدن در پیش روی من، مانند اشتیاق طفل شیرخوار است به پستان مادرش.» امام با نگاه کردن به صفحه دل پر یقین آنان دریافت که تا پایان در کنارش هستند که با سوگند به لفظ جلاله درباره آنان چنین شهادتی می دهد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.